Cześć wszystkim
Szukałem od dawna takiego forum, aby mi doradzono, chyba dobrze trafiłem Mam 16 lat, około 175 cm wzrostu, prawie 68,5 kg wagi. Dawniej uczęszczałem na siłownię tak po prostu aby sobie podźwigać czy coś, nie myślałem nad tym poważnie, ale teraz chyba czas najbliższy na zmiany. Głównie ćwiczyłem na atlasie i podnosiłem sztang, odżywiam się tak jak przeciętny nastolatek, tam jakiś batonik, energetyk, praktycznie jem wszystko, i dużo przede wszystkim, ale według mnie nie "grubnę". Gram w piłkę nożną, wiążę z tym przyszłość, więc jak to idzie nie daję rady na starszych kolegów - mają za dużo siły i po prostu wywracam się po zderzeniu "bar w bar" i chciałbym to zmienić, trzymać formę, przybrać masę i wyrzeźbić mięsnie, lecz nie do przesady - kondycha przy tym musi być. Mam dostęp do siłowni około 2 razy w tygodniu, reszta ćwiczeń zostaje w domu. Rok temu złamałem obojczyk dwa razy w tym samym miejscu (trzeba być w czepku urodzonym). Macie może jakieś wskazówki na co uważać, jakie ćwiczenia robić, co jeść etc? A może warto wykupić plan treningowy i dietę na stronie Fabryki siły (myślę, że to nie jest reklama). Poniżej załączam zdjęcie z tyłu, oraz z przodu mojej sylwetki.
Pozdrawiam,
Patryk