Od czasu do czasu lubię zjeść jogurt smakowy typu Jogobella. W makro jest wpisane 2,4g białka na 100 g jogurtu. Mogę wliczyć takie białko? Jest to białko pełnowartościowe?
Napisano Ponad rok temu
Od czasu do czasu lubię zjeść jogurt smakowy typu Jogobella. W makro jest wpisane 2,4g białka na 100 g jogurtu. Mogę wliczyć takie białko? Jest to białko pełnowartościowe?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak najbardziej, białko w jogurtach jest odpowiednie do dobowego bilansu . Teraz o wiele łatwiej znaleźć produkty ze zwiększoną ilością protein. Problem leży w cukrach tam dodawanych dlatego zwykle decyduje się na jogurt naturalny i wówczas sam dodaje owoce, suszone bądź świeże .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
„Be strong, u never know who you are inspiring”
Napisano Ponad rok temu
Białko z takiego jogurtu samo w sobie jest pełnowartościowe natomiast taki sklepowy jogurt owocowy jest produktem bardzo niezdrowym.
Dlaczego ? Zobacz ile taki jogurt owocowy zawiera cukru.
Podpowiem Ci - duży 400 g jogurt owocowy ze sklepu może zawierać od 12, do 16 łyżeczek cukru.
Myślisz, że to jest mało jak ktoś za jednym zamachem wchłonie w siebie 60 - 80 gramów cukrów prostych ?
Chcesz dobry w smaku i zarazem zdrowy jogurt owocowy ? Kup sobie jakiś jogurt naturalny, którego smak jest w miarę dobry, dodaj świeżych lub suszonych lub mrożonych owoców, zmiksuj blenderem i voila.
Jak chcesz to sobie możesz dodać odrobinę prawdziwego miodu, ale myślę, że nie będzie to potrzebne.
Napisano Ponad rok temu
Wszyscy zgodnie proponują by samodzielnie zrobić jogurt owocowy także mam nadzieję, że skutecznie Cię przekonaliśmy do tego by samemu skomponować własne smaki . Może uda Ci się coś ciekawego wymyślić .
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Temat | Forum | Autor | Podsumowanie | Ostatni post | |
---|---|---|---|---|---|
Hi-tec CArbo Plua(smakowe carbo!) |
Odżywki i Suplementy |
|
|
||
Niezwykłe właściwości oleju lnianego |
Diety |
|
|