Przeanalizowałem raz jeszcze ćwiczenia, w między czasie straciłem rowerek stacjonarny na którym robiłem interwały
zainteresowałem się treningiem FBW stworzyłem plan ćwiczeń co dwa dni, i tak by to miało wyglądać.
nogi - przysiady 3 serie 20 powtórzeń
plecy - martwy ciąg hantlami, wiosłowanie hantlami 3 serie 15 powtórzeń za jakieś dwa tyg będę miał drążek wolnostojący to dorzucę podciąganie się.
klatka - pompki 4 serie po 15 powtórzeń, wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce 4 serie 15 powtórzeń
rozpientki ze sztangielkami 3 serie po 15 powtórzeń
Biceps - podnoszenie sztangielek stojąc 3 serie 15 powtórzeń , podnoszenie sztangielki w podporze o kolano siedząc 3 serie 15 powtórzeń, podnoszenie sztangielki chwytem młotkowym stojąc 1 seria 15 powtórzeń
triceps - wyciskanie hantla oburącz za głowy, odwrotne pompki 3 serie 15 powtórzeń
brzuch - brzuszki z nogami na połorzonymi na krześle 3 serie 20 powtórzeń
barki - mam ciężkie hantle ok 12,15kg bez możliwośći zmniejszenia ciężaru i nie wiem jakie ćwiczenia wykonywać może jakieś propozycje ?
w dni bez treningowe czyli jakieś dwa razy w tygodniu chciałbym robić interwały, bieganie 30 sekund sprint 1,5 min trucht może uda się zrobić 6 serii.
Co o takim treningu myślicie i czy nadaje się on na wyrzeźbienie sylwetki ?
Wzrostu mam 180 cm obecnie ważę 82 kg mam trochę tłuszczu na brzuchu którego chcę zbić interwałami ale nie jestem gruby, trenuję to co pisałem w postach powyżej już jakieś 3 miesiące z małymi przerwami regeneracyjnymi.
Jeżeli chodzi o dietę to staram się jeść:
śniadanie - owsianka z bananem
drugie śniadanie - w zależności czy jestem bardzo głodny albo owoce albo jakieś ryby, chleb żytni itp
obiad - kurczak, ciemny ryż, warzywa, ryby, itp
kolacja - chudy ser, jajka, warzywa
Godzinę po treningu zjadam pół kostki sera białego chudego z warzywami.
Mam jeszcze pytanie co jeść, kiedy i czy wo gule coś jeść po interwałach jak chcę spalić tkankę tłuszczową ?
Użytkownik _holdfast_ edytował ten post Ponad rok temu