Witam , posiadam pewien problem z ćwiczeniami na brzuch które wykorzystują drążek. Natomiast gdy jestem w fazie unoszenia nóg do góry wisząc na drążku jest wszystko ok, natomiast kiedy opuszczam nogi do pozycji startowej w dolnych pachwinach odczuwam strzelanie kośćmi. Nie jest to sprawa boląca, ale strasznie głośna i odczuwam pewien dyskomfort, czy to w unoszeniu nóg w pozycji leżącej na ziemi, czy też w pozycji wiszącej na drążku. Strzelanie również okazuje się podczas normalnego użytkowania, chociaż w momencie gdy chce się przebrać i trzeba ściągnąć spodnie.
Jeśli chodzi o triceps to problem pokazuje w prawej ręce, lewa ma dobrze rozwinięty mięsień, widać pełny zakres mięśnia, natomiast w lewej przy maksymalnym wyprostowaniu ręki wydać tylko małą głowę, nie ma tego zarysu od barku aż prawie do samego łokcia. Ćwiczę każdą rękę tak samo, mimo wygląd pozostaje bez zmian, tak samo odczuwam strzelanie w łokciu w fazie wyciskania hantla tyłem czy też wyciskanie na łamanej sztandze leżąc na ławce. Zamieszczam tutaj ilustrację aby pokazać wam dokładnie o co chodzi na tricepsie zaznaczyłem miejsce gdzie posiadam ten krótki mięsień a zdjęcie przedstawia triceps który powinien być prawidłowy, co do ćwiczenia na drążku to wszystko jest ładnie przedstawione.
Problem ten już mam kilka miesięcy. Są jakieś osoby z podobnym problemem? Mają jakiś zestaw ćwiczeń które potrafią pozbyć się problemu, może rozciąganie? Może jakieś witaminy, albo masaż...
Czekam na odpowiedzi i Pozdrawiam