Witam serdecznie ! mam 31 lat wzrost 189 ekto-skinny fat (otyłość brzuszna, lekkie lipo - sporo piłem w przeszłości)
na redukcji jestem od 25 X 2016 (3 miechy bez 2 dni) zacząłem redukować na 2900 kcl i wagi 87 kg - obcinałem po 100kcl
teraz jestem na 1800 (od 13 stycznia) i wadze 76,9 kg
makro
b 155 // w 121 // t 77
trening FBW (5x5) w dni nietreningowe basen (teraz 30 min)
siła spadła mi niewiele przez te 3 miechy (nie miałem też jakichś mega wyników) wydłużył się za to czas w jakim kończę trening z godziny do 1:45
ale do rzeczy:
do tej pory byłem po prostu wykończony - spory deficyt.
ale dwa dni temu pierwszy raz myślałem że nie skończę treningu zrobiłem tego dnia ładowanie dorzuciłem 900 kalorii w ryżu
następnego dnia jak wracałem z basenu złapałem się na tym że tracę równowagę na prostej drodze ;]
dzisiaj doszło niewyspanie - 6h niecałe i też strasznie lichy trening
badania mam dobre nawet leprze niż na masie (test normalnie w połowie normy a teraz w górnej granicy)
nie bardzo wiem co robić waga stoi a mam jeszcze fat na brzuchu i trochę jeszcze lipo widać
przycinać dalej diety nie ma sensu skoro już powoli wysiadam
poczytałem trochę i zastanawiam się czy przejście na dietę ketogeniczną nie było by dobrym rozwiązaniem ??
na ketozie fat palimy nie z powodu niskich kalorii tylko z powodu małych węgli ?
czyli jakbym złożył sobie sobie dietę ketogeniczną powiedzmy 2500kcl (b-150 // w-40 // t-193 ) to...
1. waga pójdzie w dół czy te 700 kalorii różnicy mnie nie podleje ?????
2. jak powinno wyglądać takie przejście z low carb na ketozę i jak potem robić z ketozy reverse diet ??
3. jak powinny wyglądać proporcje tłuszczy nasyconych do 1-nienasyconych do wielo-nienasycinych
4. jakie proporcje o3 do o6
5. jakie proporcje źródeł (zwierzęce : roślinne)
pozdrawiam i z góry dziękuję za wszelkie rady