Witam.
Zacznę od tego że mam 16 lat, ważę 78kg i mam 184cm wzrostu. Przez 2 miesiące wakacji robiłem redukcję (siłownia, aeroby + dieta) i schudłem z 76kg do 72,5kg, jednak odpuściłem i wystąpił u mnie efekt jojo, w wyniku czego sytuacja jest jaka jest. Dlatego znowu chciałbym wjechać na redukcję, tym razem porządnie bo mam jeszcze większą motywację i mam w związku z tym kilka pytań. Ułożyłem sobie mniej więcej dietę, zamierzam dostarczać ok. 2100kcal, w tym 180g białka, 50g tłuszczy i 230g węglowodanów. Nie dostarczę tych 180g białka z samych posiłków, więc chciałbym zainwestować w izolat i te max. 30g dostarczać w formie szejku potreningowego. Nie wiem tylko który izolat jest najlepszy w stosunku jakość/cena (wiadomo, im taniej tym lepiej dla mnie).
2 sprawa, te 2100kcal podzielę na 5 posiłków: śniadanie ok. 7, 2 posiłek jako przedtreningowy (na siłownię mam możliwość chodzić tylko po szkole, tj. ok 13.30-14.30), 3 posiłek ok. 16, czwarty ok. 18 i kolacja ok. 21. I teraz nie wiem o której wjechać z tym przedtreningowym i co by to mogło być, jedyne co mi przychodzi na myśl to kanapka z chleba razowego i jakiegoś schabu pieczonego, bo najpraktyczniejsze.
3. FBW czy splity? Przez ostatnie 2 tygodnie poprzedniej redukcji robiłem splity, wcześniej tylko fbw i w sumie nadal nie wiem co bardziej opłacalne przy takim stażu, moim zdaniem fbw ale może się mylę.
No i kiedy najlepiej robić aeroby? Mam tu na myśli bieganie i skakankę. Między 3 a 4 posiłkiem?
Pozdrawiam.
Użytkownik dwabetoja edytował ten post Ponad rok temu