Witam Wszystkich Serdecznie,
Jestem nowy na tym forum
Zacznę od tego, że moja przygoda z siłownią trwa od roku (wcześniej miałem z nią do czynienia kilka lat temu, ale nie o tym chcę pisać).
Generalnie po kilku mieisącach treningu na właśną rękę zaczęły mi doskwierać bóle z kręgosłupem, problemy z kręgosłupem mam uwarunkowane genetycznie.
Po rozmowach z lekarzami od kilku miesięcy postanowiłem, że będę ćwiczyć Street Workout bez ciężarów, wyłącznie ciężarem własnego ciała.
Od 4 miesięcy ćwiczę podciąganie na drążku - pod i na chwytem, pompki na poręczach, pompki zwykłe, brzuch ćwiczę również na drążku. Oprócz tego wykonuję w domu różne ćwiczenia na brzuch i czasami 15 minutowy trening interwałowy.
Szczerze to widzę efekty i jestem zadowolony, z tym, że mam wrażenie, że wszystko mam takie nieusystematyzowane i chciałbym to zmienić.
Czy zechce mi ktoś pomóc?
Mam 174 cm wzrostu, ważę 68 kg.
Nie jestem szczupły, ani gruby.mam trochę tłuszczu na brzuchu i biodrach, przez co moje mięśnie brzucha są "przysłonięte"
Zastanawiam się co zrobić, aby jeszcze bardziej uwydatnić mięśnie ciała, a za bardzo nie schudnąć.
Czy powinienem stawiać na redukcję?
Pozdrawiam,
Grzesiek