Potrzebuje pomocy odnośnie jakie białko kupić ... budżet 50zł+/-
Białko
Napisano Ponad rok temu
Z tych, które testowałem i w tym przedziale cenowym mogę polecić tylko Olimp Whey Protein Concentrate
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Cena 50 zł trochę ogranicza z zakupem czegoś naprawdę wartego uwagi. Co więcej, białko bez problemu uzupełnisz z diety. Dorzuć 20 zł i kup dobre BCAA .
Napisano Ponad rok temu
A do 100zł jakie Białko kupić ? A czemu lepiej kupić BCAA ?
do 100zł polecam za około 70-80zł kupisz białeczko firmy Scitec Nutrition 100% whey protein professional które już wyżej polecali ludzie. Sam stosuje to białko już długi długi czas i jestem zadowolony. Rozpuszczalność, smak, skład - wszystko jest tak jak powinno, bez niespodzianek
BCAA polecam w okresie redukcyjnym
Napisano Ponad rok temu
Jestem właśnie na redukcji 3miesiace i spadło ze mnie 8Kg Co myślisz o
TREC BCAA G-FORCE 300G
Nie wiem czy opłaca się teraz kupować BCAA jak już schudłem 8kg, choć brzuszek jeszcze został. Mam 177cm i 80kg
Użytkownik draft88 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A do 100zł jakie Białko kupić ? A czemu lepiej kupić BCAA ?
Białko do 100 zł - bez zastanowienia polecam Weider Protein 80 Plus. Stosuję już 4 opakowanie (smaki do tej pory: truskawka, jagoda jogurt, i banan) i przyznam szczerze, że pewnie na długi czas zostanie moim pewniakiem w suplementacji.
Dlaczego BCAA? Białko bez problemu dostarczysz z diety. Natomiast aminokwasy (jak dla mnie) to podstawa suplementacji sportowej - nasilają anabolizm, dobrze odkwaszają organizm, stymulują regenerację i chronią mięśnie przed degradacją. Co wiecej w pożywieniu (oraz białku) nie znajdziemy ich na tyle by pokryć dobowe zapotrzebowanie.
Co do BCAA z Treca (G-Force) - paskudny smak i niezbyt dobry skład. Z takowych suplementów polecam BSN Amino X bądź USP Modern BCAA 8:1:1.
Napisano Ponad rok temu
W ciemno polecam zielone jabłko Jakość tych odżywek ma się nijak do tego co oferują polscy producenci - zero goryczki leucyny, delikatnie gazowanie i brak problemów z rozpuszczalnością w postaci osadu. Polecam poniższą ofertę i od razu zakup większego opakowania, na zaś przyda się:
Napisano Ponad rok temu
Ok Biorę to powinno mi starczyć chyba na 2 miechy:p Jak to sie Dawkuje ? 2Razy przed i po treningu ? A w dni nie treningowe ?
Napisano Ponad rok temu
Ja stosuję całą miarkę na pełny shaker (+/- 700 ml wody) i piję w trakcie treningu. Od dawien dawna nie stosuję aminokwasów przed i po treningu, ale podczas ćwiczeń.
Napisano Ponad rok temu
W dni nietreningowe naprawdę różnie - jeżeli czuję wyraźne zmęczenie potreningowe z poprzednich dni to wypijam miarkę w ciągu dnia (dowolna pora). Z reguły jednak odpuszczam suplementację w dni wolne od treningów.