Dieta na redukcje (maly problem)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wylicz na nowo zapotrzebowanie, dostosowane do nowych parametrów czyli zwiększonej masy. Od tego wyniku odejmij wspomniane 200 kcal i uzyskany wynik rozbij na łączną ilość posiłków w ciągu dnia. Co do produktów - bazujesz na tych samych artykułach spożywczych co w czasie masówki tylko w innych proporcjach i mniejszych ilościach Do tego pamiętaj by utrzymywać białko na poziomie 2g aby zapobiec degradacji mięśni poprzez trening i obniżoną kaloryczność diety.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Wylicz na nowo zapotrzebowanie, dostosowane do nowych parametrów czyli zwiększonej masy. Od tego wyniku odejmij wspomniane 200 kcal i uzyskany wynik rozbij na łączną ilość posiłków w ciągu dnia. Co do produktów - bazujesz na tych samych artykułach spożywczych co w czasie masówki tylko w innych proporcjach i mniejszych ilościach Do tego pamiętaj by utrzymywać białko na poziomie 2g aby zapobiec degradacji mięśni poprzez trening i obniżoną kaloryczność diety.
2g bialka czyli 2 g bialka na 1 kg. Czyli 2 x 70 ?.....a jak z reszta ?
Tez nie zrozumialem za bardzo tego zdania : "aby zapobiec degradacji mięśni poprzez trening i obniżoną kaloryczność diety."
Użytkownik kuba3118 edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2g bialka czyli 2 g bialka na 1 kg. Czyli 2 x 70 ?.....a jak z reszta ?
Najlepiej skorzystaj z kalkulatora BMR na naszej stronie aby dokładnie określić proporcje makroskładników co jest niezbędne przy komponowaniu diety.
Tez nie zrozumialem za bardzo tego zdania : "aby zapobiec degradacji mięśni poprzez trening i obniżoną kaloryczność diety."
Duża podaż białka na redukcji to podstawa - intensywne treningi na deficycie kalorycznym powoduje, że nasze mięśnie są dużo bardziej podatne czy też wystawione na ryzyko uszkodzeń przy wysiłku fizycznym. W tym celu nalezy spożywać większe porcje protein aby je uchronić.
Napisano Ponad rok temu
Najlepiej skorzystaj z kalkulatora BMR na naszej stronie aby dokładnie określić proporcje makroskładników co jest niezbędne przy komponowaniu diety.
Duża podaż białka na redukcji to podstawa - intensywne treningi na deficycie kalorycznym powoduje, że nasze mięśnie są dużo bardziej podatne czy też wystawione na ryzyko uszkodzeń przy wysiłku fizycznym. W tym celu nalezy spożywać większe porcje protein aby je uchronić.
Link nie dziala . Znalazlem inna stronke.
Nie wiem czy to jest podobne do tego linku ktory chciales mi wyslac ale tutaj sa moje wyniki.e
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] czy to oznacza ze musze przyjmowac 2747 kcal dziennie, czy jeszcze z tego wyniku musze te 200 kcal odjac ?
i czy bialko,tluszcze i wegle mam trzymac tak jak jest pokazane na tej stronce ?
Napisano Ponad rok temu
jeżeli wcześniej miałeś 3100 a teraz 2700 to nie odejmuj !.
Dopiero po pewnym czaise, powiedzmy 2 tygodniach odejmiesz kolejne 150 - 200 kalorii
Pozdrawiam
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o to ze na stronce pisalo . ((Aby schudnac, uwzgledniajac twoje calkowite zapotrzebowanie kaloryczne, powinnienes dostarczac organizmowi 2747 kcal)) i teraz rozumiem ze to juz mi dokladnie wyliczylo ze tyle mam jesc aby schudnac ?
w linku wszystko jest pokazane
Napisano Ponad rok temu
Chodzi o to ze na stronce pisalo . ((Aby schudnac, uwzgledniajac twoje calkowite zapotrzebowanie kaloryczne, powinnienes dostarczac organizmowi 2747 kcal)) i teraz rozumiem ze to juz mi dokladnie wyliczylo ze tyle mam jesc aby schudnac ?
w linku wszystko jest pokazane
Tak, trzymaj się takiej kaloryczności oraz proporcji makrosów jaką przedstawił kalkulator BMR .
Napisano Ponad rok temu
Tak, trzymaj się takiej kaloryczności oraz proporcji makrosów jaką przedstawił kalkulator BMR .
Okej mam tylko nadzieje ze nie odebrali za duzo kcal
Mam tylko jedno pytanko. Jak mozesz to spojrz na te zdjecie i zobacz czy wszystko dobrze wybralem. Chodzi mi o to czy dobrze zrobilem ze wybralem ze chce schudnac i ze wybralem Aktywnosc fizyczna " Duza (dosc ciezki trening kilka razy w tygodniu) " ?
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie ankieta jest bardzo dobrze wypełniona także czas wcielić dietę w życie i cieszyć się z jej korzyści !
Napisano Ponad rok temu
Jak dla mnie ankieta jest bardzo dobrze wypełniona także czas wcielić dietę w życie i cieszyć się z jej korzyści !
ok dzieki
Napisano Ponad rok temu
W razie kolejnych pytań, pisz śmiało w tym temacie bądź załóż nowy jeżeli będzie dotyczył czegoś zupełnie innego.
Napisano Ponad rok temu
Jak na moje oko lepiej wylicz jeszcze raz zapotrzebowanie. Powinno być odpowiednie do nowej wagi. Jeśli masz problem z ułożeniem diety to nic nie stoi na przeszkodzie, żebyś skorzystał z porad dietetyków albo trenerów personalnych. Jak już się za coś zabiera to lepiej od razu porządnie. U mnie przy redukcji polecono mi stosowanie Trizera www.trizer.pl. Z ich pomocą łatwiej pozbyć się tkanki tłuszczowej i uwidocznić swoje mięśnie. Po miesięcznym stosowaniu zauważyłam u siebie dwa kilogramy mniej i lepiej wyglądający brzuch.