Witam ,
Chce się poradzić co robię nie tak że stoję w miejscu.
Moim celem jest zbudować dobre mięśnie , ale że sylwetka zatłuszczona to zabrałem się za odchudzanie / redukcje .
I teraz nie rozumiem czemu jedząc mniej , trenując aż tak poleciałem z mięśni ( ręce , klatka ) a na brzuchu dalej betoniarka To już mając wagę te 84,5 kg lepiej wyglądałem niż teraz .
Obecnie zrzuciłem ponad 2 kg i od razu dodam , jedzenia śmieciowego nie jem , nieraz w weekend sobie na coś pozwolę . Ale jest to zawsze 5 posiłków + odżywka białko na noc .
Produkty białkowe to kurczak , wieprzowina nieraz wołowina , ryby , jaja . Węgle to ostatnio tylko płatki owsiane , bułka graham albo inna ziarnista , wafle ryżowe , nieraz tortilla . Warzywa też są noi tłuszcze oliwa , orzechy włoskie nieraz kokos , awokado.
A wygląda to tak :
Śniadanie:
- płatki owsiane 50 g
- woda lub mleko 2 % około 200ml jak mleko to pół na pół z wodą
- owoce około 70 gr ( borówki , czernice , brzoskwinie )
- odżywka b. 2 miarki
- łyżeczka kawy rozpuszczalnej
- 25 gr orzechów włoskich
i mixuje
Lunch:
- 4 całe jaja ( jajecznica z warzywami )
- bułka ziarnista lub pieczywo ciemne
albo
- bułka ziarnista
- kurczak smażony zawsze u mnie jest to około 150 / 170 gr
- warzywa
jak mi zostało mięsa i jest to porcja mniejsza dodaje jajko sadzone lub dwa ,
Obiad : po nim do 2h jest trening
- mięso ( filet z kury lub też wieprzowina albo burger domowy )
- sałatka z warzyw : tutaj różnie , pomidory , sałata pekinka , rzodkiew , czerwona kapusta , marchew - jabłko .
Kolacja : po treningu
- raz kurczak raz ryba smażona lub pieczona lub tuńczyk z puchy jest to jak pisałem z 150 gr
inny wariant to :
- twaróg lub serek wiejski albo 200 gr
- albo mieszam 100 gr sera 60 gr tuńczyka
- do tego rzodkiew , ogórek lub pomidor
- i z 2-3 wafle ryżowe .
Na Noc:
Odżywka białkowa 2 miarki + orzechy
Trening :
Pon-Śr-Czw jest to trening obwodowy / cross fit - 4 serie do 10 stacji tempo dość wysokie .
Do tego wt - czw biegnie 40 min z ćwiczeniami , rozciąganiem
Dodam że jestem po operacji barku . Wcześniej nie spaliłem dobrze tłuszczu a teraz się dołożyło do tego . Obecnie siedzący tryb życia ale koło domu wykonuje różne prace .
Nie długo powrót do pracy .
Błąd może widzę taki że filet i ryba nieraz smażona ale jest to na oliwie i patelnie wycieram przed smażeniem .
Nieraz po posiłku który nie jest duży mam nadęty/wzdęty brzuch jak bym nie wiadomo co zjadł tego też nie rozumiem .
Będę wdzięczny za pomoc lub wskazówki.
Pozdr.