Skocz do zawartości


Zdjęcie

Panierowanie potraw


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

Psychodelik
  • Użytkownik
  • Pip
  • 48 postów
  • Pomógł: 0
1
Neutralna
  • Lokalizacja:Grudziądz
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Muzyka, kulturystyka :)
  • Staż [miesiące]:od lipca 2015r.
  • Wzrost [cm]:172
  • Biceps [cm] :33 (wrzesień 2016)
  • Klatka piersiowa [cm]:93 (wrzesień 2016)
  • Udo [cm]:57 (wrzesień 2016)
  • Przysiad [kg]:85x1 (wrzesień 2015)
  • Wyciskanie [kg]:83x2 (czerwiec 2016)
  • Martwy ciąg [kg]:110x1 (wrzesień 2015)
  • Waga [kg]:67,8 (lipiec 2016)

Napisano Ponad rok temu

Panierowanie potraw

Hej, zdarzyło mi się gdzieś wyczytać, że nie powinno się dodawać panierki do potraw ze względu na to, że jest to nie zdrowe.

Po za tym, że z pewnością podbija to wartości kaloryczne posiłku w zasadzie nic więcej nie wiem na ten temat.

Może mi ktoś wytłumaczyć jak to w końcu jest z tym panierowaniem?

 

Ja staram się tego unikać, ale jak u mnie w domu usłyszą, że chce kotleta bez panierki to aż krew ich zalewa :D

 

Pozdrawiam


  • 0

Mateusz95
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 1958 postów
  • Pomógł: 38
181
Bardzo Dobra
  • Lokalizacja:Podkarpacie.
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Sport !
  • Staż [miesiące]:od września 2013r.
  • Wzrost [cm]:180

Napisano Ponad rok temu

Re: Panierowanie potraw

Po prostu panierujesz mięso tą bułką a bułka działa tak jak gąbka i podczas smażenia nasiąka tym tłuszczem co na nim smażymy.

I to cała filozofia, jeśli Ci się mieści w bilansie to możesz jeść. 

MOżesz też po smażeniu kotleta włożyć w ręcznik kuchenny i odcisnąć ten tłuszcz, wtedy będziesz miał miej kalorii.


  • 1

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Panierowanie potraw

Zwykłe bułki tarte zazwyczaj są też wykonane na bazie jasnego pieczywa, a co za tym idzie jest to dodatkowo niezdrowe ;) Jeżeli już koniecznie chcesz to lepiej zaopatrz się w pełnoziarnistą panierkę lub wykonuj własną susząc stare pieczywo.

 

Ewentualnie korzystaj z jajek i mąki pełnoziarnistej.


  • 1

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ


Psychodelik
  • Użytkownik
  • Pip
  • 48 postów
  • Pomógł: 0
1
Neutralna
  • Lokalizacja:Grudziądz
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Muzyka, kulturystyka :)
  • Staż [miesiące]:od lipca 2015r.
  • Wzrost [cm]:172
  • Biceps [cm] :33 (wrzesień 2016)
  • Klatka piersiowa [cm]:93 (wrzesień 2016)
  • Udo [cm]:57 (wrzesień 2016)
  • Przysiad [kg]:85x1 (wrzesień 2015)
  • Wyciskanie [kg]:83x2 (czerwiec 2016)
  • Martwy ciąg [kg]:110x1 (wrzesień 2015)
  • Waga [kg]:67,8 (lipiec 2016)

Napisano Ponad rok temu

Re: Panierowanie potraw

Dzięki panowie :)

Tym razem mam +1 do wiedzy zamiast do siły heehe

Pozdro


  • 0

Mateusz95
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 1958 postów
  • Pomógł: 38
181
Bardzo Dobra
  • Lokalizacja:Podkarpacie.
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Sport !
  • Staż [miesiące]:od września 2013r.
  • Wzrost [cm]:180

Napisano Ponad rok temu

Re: Panierowanie potraw

Wiedza czasami ważniejsza jest niż siła ;) 


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Panierowanie potraw

Poziom wiedzy decyduje o sile człowieka.


  • 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ




Podobne tematy Zwiń

  Temat Forum Autor Podsumowanie Ostatni post

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024