Hej mam duzo pytan dotyuczach redukcji i diet czy jest mozliwosc jakiejs korespondecjiz dietetykiem ? pozdrawiam
Rozmowa z dietetykiem
Napisano Ponad rok temu
Może dietetykiem nie jestem, ale możesz pytać tutaj albo na priv to w miarę możliwości ja lub inni użytkownicy pomożemy
Napisano Ponad rok temu
Cześć, śmiało możesz zadawać pytania tutaj na forum. Jest tutaj wielu mniej i bardziej doswiadczonych użytkowników, którzy bez problemu postarają się pomóc w rozwianiu wszelkich wątpliwości dotyczących diety, treningów czy suplementacji. Od tego jest właśnie nasze forum
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
Wiec mianowicie nie mieszkam w Polsce i nie mam mozliwosci spotkania sie z dietetykiem ,a chcial bym miec diete dopracowana w 100% probowalem sam cos ulozyc ale w polowie sie poddawalem
waga 82 ,wzrost 187 moj cel redukcja tkanki tluszczowej .
Mam tez inne pytanie czy jezeli nie bede mial Diety opracowanej w taki sposob ze np 75 gram brazowego ryzu ,100gram wazyw plus 150 gram piersi z kurczaka tylko poprostu troche tego troche tego tak na oko , i nigdy nie bede jadl do syta ,bede pil wode tylko miedzy posilkami i staral sie zjadac 5/6 posilkow dziennie osiagne redukcje na tyle aby bylo widac six packa i reszte miesni bylo dobrze odsloniente ?
.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz redukować to musisz być na ujemnym bilansie kalorycznym .Oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne i odejmij na początek 300kcal. Podziel to na 4-6 posiłków według uznania. Białko trzymaj na poziomie 2-2.5 g/kg masy ciała, tłuszcze ok.1 g a reszta to węglowodany. Z własnego doświadczenia powiem Ci,że lepiej mieć ściśle ustaloną dietę i jest ona lepsza jeśli chodzi o efekty, ale również o nasze nastawienie psychiczne, któe jest bardzo ważne podczas diety redukcyjnej. Spróbój jeszcze raz ułożyc dietę, jeśli czegoś nie będziesz wiedzieć to na pewno pomożemy, podpowiemy
Napisano Ponad rok temu
a mogli byscie mi jeszcze doradzic z jakiego typu wybierac weglowodany ? jestem totalnie zielony w ukadaniu diet :<
Użytkownik LukasIceland edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Białko: pierś z kurczaka, pierś z indyka, wołowina, cielęcina, podroby, jaja, ryby, twarogi
węglowodany: kasze (jęczmienna, gryczana, jaglana), ryże (biały, basmati, jąsminowy, brązowy), makaron pełnoziarnisty, ziemniaki, płatki (owsiane, jaglane, ryżowe), wafle ryżowe, owoce, warzywa (powinny znajdowac sie w każdym posiłku)
tłuszcze: tłuste ryby, jaja, masło orzechowe lub migdałowe, orzechy, migdały, awokado, oliwa z oliwek, oliwa z pestek winogron.
Napisano Ponad rok temu
Co więcej zajrzyj do poniższych linków z artykułami dotyczącymi diety redukcyjnej:
http://www.fabrykasi...jsze-informacje
http://www.fabrykasi...a-jak-ja-ulozyc
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ