Witam. Mam 16 lat, waże 61 kg i mam około 178 wzrostu. Jestem dość szczupły i w tym problem. Chciałbym przybrać na masie mięśniowej i zrobić rzeźbe, ale kompletnie nie wiem jak sie do tego zabrać. Czy dieta jest na 100% potrzebna? Jak ćwiczyć ? (ćwiczenia i serie) I czy stosować jakieś suplementy ? Bo jeśi o to chodzi to nic nie wiem na te tematy.
Pozdrawiam
Dieta, ćwiczenia, plan i suplementy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dieta to podstawa na sam początek trening typu street worout co do suplementacji to na początek odradzam szkoda pieniędzy jedynie co to gdy nie pokrywasz dziennego zapotrzebowania na białko możesz dodać odżywkę białkową aczkolwiek lepiej było by dostarczyć białko w diecie
Walka ze słabościami
Nigdy nie jest prosta.Jest jednak najcenniejsza,bo zwyciężona sprawia,że słabość przestaje istnieć.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A co zrobić żeby zwiększyć biceps i wyrobić klate ?
Napisano Ponad rok temu
polecam ci trening ogólnie rozwojowy całego ciała a nie tylko wybranych grup
zacznij od street workout-u a jeżeli chodzi i ramiona i po części klatę to najlepszym domowym sposobem według mnie są niedoceniane pompki
Walka ze słabościami
Nigdy nie jest prosta.Jest jednak najcenniejsza,bo zwyciężona sprawia,że słabość przestaje istnieć.
Napisano Ponad rok temu
after, dnia 10 Sie 2015 - 14:15, napisał:
polecam ci trening ogólnie rozwojowy całego ciała a nie tylko wybranych grup
zacznij od street workout-u a jeżeli chodzi i ramiona i po części klatę to najlepszym domowym sposobem według mnie są niedoceniane pompki
Ile dziennie robić tych pompek ? W jednej seri robie około 50 (najwięcej 56) Ile serii i ile powtórzeń na dzień ?
Napisano Ponad rok temu
Zacznij robić 4 serie po 20-25 jak dasz radę i powiedzmy co tydzień zwiększaj ilość tak aby ostatnie powtórzenie w serii było robione na maksymalnym wysiłku jak robisz same pompki to możesz je robić codziennie Lecz ja bym ci zalecał robić między nimi dzień przerwy
Walka ze słabościami