Witam was bardzo serdecznie, jestem dość mocnym amatorem jeśli chodzi o siłownie i stąd zakładam temat a nie staram się wyszukać tematu, naprawdę nie robię tego z lenistwa. Mianowicie mam 23 lata, 179 cm i 83 kg (trochę jestem zlany tłuszczem i nie lubię swojej sylwetki po zdjęciu koszulki). Mam możliwość chodzenia na siłkę trzy razy w tygodniu a pozostałe dwa dni tygodnia (nie liczę soboty i niedzieli) do wyboru basen lub bieganie. Jest ktoś w stanie być dla mnie tak uprzejmy i podesłać link do jakiegoś fajnego planu lub rozpisać mi go? Co do diety to już jakieś pojęcie o niej mam. Myślę, że jestem w stanie sobie jakoś to ułożyć by nie brakowało w niej białka czy innych potrzebnych czynników. Bardzo będę wdzięczny jeśli ktoś ma trochę czasu by pomóc mi:)
Pomoc do planu treningowego.
Napisano Ponad rok temu
Podstawowym treningiem idealnym na poczatek jest trening full body workout(fbw)
jest to trening ogólnorozwojowy gdzie ćwiczymy całe ciało na treningu
http://forum-kult...l-body-workout/
http://forum-kult...początkujących/
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Dzięki bardzo za odpowiedź ale niektóre nazwy tych ćwiczeń są dla mnie z kosmosu:) A jeśli chodzi na początek o jakieś bardziej "powszechne" ćwiczenia na początek, jak np wyciskanie sztangi na ławce, czy też wyciskanie hantli na skośnej? Chodzi mi o to, żebym nie miał problemu ze znalezieniem jak i prawidłowością wykonania ćwiczeń. Nie ma niestety na mojej siłowni ani jakiegoś opiekuna ani kogoś do kogo mogę iść z pomocą. W skrócie chodzi mi o jak najprostsze ćwiczenia jak na sam początek.
Napisano Ponad rok temu
Na internecie jest wyjaśnione, te nazwy są najprostsze z możliwych, wpisujesz w wyszukiwarce i widzisz Jest opisane jak je prawidłowo wykonać
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
No skoro tak mówicie to z nauczycielami nie ma co się sprzeczać to lepszy taki obwodowy? Bo wcześniej jak trochę czytałem to polecali ludzie by każdego dnia ćwiczyć inną partię mięśni?
Napisano Ponad rok temu
No skoro tak mówicie to z nauczycielami nie ma co się sprzeczać to lepszy taki obwodowy? Bo wcześniej jak trochę czytałem to polecali ludzie by każdego dnia ćwiczyć inną partię mięśni?
Jeśli na twojej siłowni są maszyny polecam Ci przez 2 tygodnie zrobić ogólnorozwojówkę przez jakieś 2 tygodnie.
Ja poszedłem na siłownię nie wiedząc nic, po 4 miesiącach jestem świadomy i obeznany w ćwiczeniach.
Jeśli nie wiesz jakiejś nazwy ćwiczenia to spytaj ludzi na siłowni bądź wujek google.