Witam mam na imię rafał moja przygodę z siłownią zacząłem w lutym obecnego roku, ćwiczę w domu posiadam wyciąg górny hantle sztangę prostą ławkę skośną, podpórki do pompek, dieta hm ograniczyłem do zera napoje gazowane, typu cola, fastfoody, pizze. Z powodu na pracę jaką wykonuje nie mam możliwości prowadzenia diety jakiej powinienem, ale próbuje ją zbliżyć do niej, z rana czyli godzina 7 często jem jajecznice + odżywka mutanta mas 50g+ kreatyna, na śniadanie w pracy jem ryż brązowy z jogurtem naturalnym greckim + czasami surówka zależy gdzie pracuje, obiad standardowy co w domu jest przeważnie są to ziemniaki, z jakimś mięsem z czikena + kompocik+ kreatyna+ witaminy 1kaps Vita-plex, 1kaps Chela-min, na noc staram się jeść nie później niż 2 godziny przed snem zazwyczaj jem kaszę gryczaną + mutant mas 50g, kiedyś przed snem samym wcinałem z 7/8 kawałków chleba białego dodam no i brzuszek zrobił mi się 94cm w pasię, teraz obecnie mam z 90, pije dużo wody dziennie nie gazowanej oczywiście minimum 2l. w dni trenigowe zawsze odzywka po trenigu 100g zazwyczaj + kreatyna, no i przed saw 1/2 miarki
Moja waga obecna na dzień dzisiejszy to 83,7 kg, brzuch 90 cm , bic 37cm rośnie , klata 101 cm, mam 21 lat, i mam mega zapier. w pracy jak wszyscy można powiedzieć.
Mam pytanie teraz do was co mogę poprawić w moim trenigu na masę, w diecie za dużo nie po zmieniam już pewnie ale czekam też na wasze zdanie, chciał bym poprawić moje plecy bo póki co to one najbardziej stoją w miejscu a najbardziej rośnie klata, potem bic, tric. No i ten mój nie znośny brzuch wiem że mam 20% tłuszczu i powinienem zacząć pierw od redukcji tkanki tłuszczowej a dopiero wtedy zacząć ćwiczyć, dodam że od jutra zamierzam dodać hiit, i trenować ją w dni nie trenigowe czyli we wtorki, czwartki i soboty lub niedziele nie wiecej niż 3 razy w tygodniu, chcial bym pozbyć się brzucha czuje mięsnie ale no cóż nie ma ich widać.
ps: dodał bym zdjęcia ale nie wiem czy to ma sens. pozdrawiam
Użytkownik ralfiralf edytował ten post Ponad rok temu