mam 17 lat , 182 cm wzrostu i warze 71.5 kg zaczełem swoją przygode z ćwiczeniami jakieś dwa tyg temu ćwicze regularnie codziennie nw czy dobrze robię że nie rb przerw mój trening polega na rb abs na brzuch seri pompek i "zabawy z hantelkami " na biceps i triceps mam tylko jedna hantelke i nie mam jak narazie pieniędzy na coś więcek mam też worek treningowy na którym ćwicze . Ale nie wiem co dokładnie cwiczyc żeby było dobrze chciałbym w szczególności miec "ładny" brzuch i bicepsy ogolnie rece i plece całe ciało
i prosze tez o jakieś rady co jeśc a czego nie
z góry dziękuje
i pozdrawiam
początki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zacznij od przeczytania:
http://forum-kultury...rmacji-część-1/
http://forum-kultury...rmacji-część-2/
Dokup sobie drążek i na nim ćwicz, dla mnie podciąganie to podstawa na duże zdrowe plecy do tego możesz fajnie ćwiczyć brzuch na nim (unoszenia). Dokup sztangę i ciężar i będzie dobrze.
! Jeżeli chcesz aby panny na ciebie leciały to musisz całe ciało ćwiczyć i mieć porządne nogi a nie bociany, na plaży nikt nie zapamięta że miałeś wycięty brzuch ale duże kopyta i szerokie plecy to tak
Napisano Ponad rok temu
Haaaa odsyłam cie do działu Obalamy mity a dokładniej do tematu Dużo biegam.....
Napisano Ponad rok temu
Po najniższej linii oporu widzę
, poczytaj podpięte i będziesz wiedział co wcinać
Łaaap >> Dział dieta na Forum
Napisano Ponad rok temu
Chodziło mi o to że chcesz aby wszystko ci dać na tacy bez pracy a w tym pięknym sporcie tate mozesz oszukać, mame możesz oszukać, kolegę możesz oszkuać ale samego siebie nie oszukasz
wszystko co robisz i jak się rozwijasz jest tylko dla ciebie ![]()
Napisano Ponad rok temu
Ja dopiero zaczynam. Chcę nabrać trochę mieśni zamiast tłuszczyku. Jakieś rady dla dziewczyny się znajdą? ![]()
Napisano Ponad rok temu
Ja myslaem ze to takie proste bedzie kupiłem chantelki drążek sztangę spadlem z tluszcczu teraz kupilem atlas ale od 4 miesięcy nie ma przyrostu ![]()
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedni trening i odpowiednia dieta na masę.
Co do treningu rozpisz swój aktualny jaki wykonujesz i jak on wygląda.
Co do DIETY to tak jak majorrek Cię nakierował w dział DIET, tam załóż swój temat i pomożemy ułożyć dietę na masę, odpowiednią dla Ciebie.

Napisano Ponad rok temu
Ja myslaem ze to takie proste bedzie kupiłem chantelki drążek sztangę spadlem z tluszcczu teraz kupilem atlas ale od 4 miesięcy nie ma przyrostu
Jak zbudujesz 5-8 kg mięcha w rok rozpoczynając przygodę z sportami siłowymi to jest dobry rezultat. Im więcej masz mięcha tym ciężej zbudować kolejne kilogramy aż do czasu gdy poznasz całkowicie ten sport i będziesz wtedy dużym chłopem
ale na to przyjdzie czas albo nie przyjdzie
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam również do założenia u nas DZIENNIKA TRENINGOWEGO
prowadząc dziennik szybciej będziesz notował postępy.
Mateusz Pawlak ![]()