Witam, mam 18 lat, okolo 177 cm wzrostu i waze 77 kilo. Cwicze od pazdziernika. Mialem trenera personalnego 2 razy po 2h ktory wyznaczyl mi cwiczenia jakie mam wykonywac aby dobrze wygladac
i tutaj pojawia sie problem bo chodzilem co 2 dni z malymi przerwami, staralem sie jak najlepiej i przykladnie wykonywac cwiczenia a nie widze zadnego progresu. staram sie podnosic coraz wiecej ale to rowniez przychodzi ciezko. Diete staram sie dostosowac do zdrowego trybu zycia tj. chleb razowy, duzo bialka , ryby, kurczak, warzywa itp itd. Chcialbym sie poradzic czy moglbym zaczac zazywac jakies suplementy? mysle rownie aby chodzic na silownie codziennie oprocz soboty tj 6 dni w tygodniu. Do wakacji co raz mniej czasu a sylwetki jak nie ma tak nie bylo ;/ help
Rzeźba na wakacje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dieta pod zdrowy tryb życia to nie dieta na masę a czemu? Bo nie wiesz ile kalorii spożywasz dziennie a ile organizm potrzebuje. Bez nadwyżki masy nie zbudujesz.
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
Co do samego treningu wiecej treningów nie znaczy ze będą szybsze przyrosty.
Przy tym stażu 4 dni na tydzień w zupełności starczą.
Trenerzy czasem są niedouczeni.
Lepiej pokaż nam swój plan
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Skorygujemy go tak aby było to poprawie skonstrułowane.
Mateusz Pawlak ![]()
Napisano Ponad rok temu
Co do planu to poniedzialek, sroda, piatek, niedziela po 1,5 - 2h. Cwiczenia zawsze te same: najpierw rozgrzewka na orbitreku okolo 5-10 min, nastepnie cwiczenia na nogi, wypady w przod z hantlami w dloniach okolo 8 kg, 4 serie po 20. Potem przysiady ze sztanga 25 kg, 4 serie po 15. Kolejno cwiczenia na klatke piersiową, wyciskanie na lawce płaskiej sztanga okolo 25kg, 4 serie po 20. Potem na przyrzadzie (siedzac łokcie zgiete, rece po boku i ciagniecie rak w przod jak do klaskania) obciazenie kolo 32-36 kg, 4 serie po 15. Nastepnie cwiczenia na miesnie plecow. Cwiczenie ze sztanga 25kg, sztanga pod kolanami, ciagniecie do brzucha, 4 serie po 15. Potem na przyrzadzie siedzac, rece w gorze, ciagniecie drazka do klatki piersiowej obciazenie 25-32 kg, 4 serie po 15. Na koniec miesnie brzucha, brzuszki z nogami w gorze zgietymi w kolanach. 4 serie po 20. ostatnim cwiczeniem bylo wytrzymanie 4 razy po 1 min w pozycji podobnej do pompki ale tulow oparty na przedramionach, niestety albo to robilem zle albo sam nie wiem ale po 2 miesiacach strasznie mnie bolala dolna czesc plecow, w ogole nie czulem pracy miesni brzucha, dlatego zrezygnowalem z tego cwiczenia i po prostu robie wiecej brzuszkow. To tyle mam nadzieje ze przynajmniej w czesci, opisalem poprawnie jakie cwiczenia wykonuje.
Napisano Ponad rok temu
Zachęcam do zakładania dziennika treningowego.Dzięki dziennikowi można notować swoje postępy.
http://forum-kultury...ngowy-poradnik/
TKWM
Napisano Ponad rok temu
nie chce dziennika chce po prostu sie dowiedziec co robie zle i zyskac ewentualna pomoc -,-
Napisano Ponad rok temu
Potrzeba cierpliwości. Poza treningiem jest potrzebne dobre odżywianie - o tym sie dowiesz w dziale dieta
Podstawowym treningiem idealnym na poczatek jest trening full body workout(fbw)
jest to trening ogólnorozwojowy gdzie ćwiczymy cale cialo na treningu
http://forum-kult...l-body-workout/
( przykładowy trening na 2 stronie)
TKWM