Witam, mam 21 lat, 194cm, 91kg, ćwiczę regularnie od dłuższego czasu, jadnak nigdy nie stosowałem środków wspoagających ani żadnego typu używek, odżywiam się zdrowo i regularnie, efekty ćwiczeń są widać je bardzo dobrze, jednakże po krótkim czasie gdy nie mogę trenować czasami nawet po 3 dniach, ze zbudowanej muskulatury np klatki piersiowej niewiele zosaje, na ramionach tj barki biceps czy triceps nadal coś widać, jednakże klatka i plecy bardzo szybko spadają, tak samo jak nigdy nie byłem w stanie wyrzeźbuć brzucha pomimo ćwiczeń i regularnych treningów areobowych jako że przez długi czas grałem w kosza. Możecie jakoś pomoć? coś doradzic? z góry dziękuję!
Spadki po ćwiczeniach.
Napisano Ponad rok temu
Hmm moje zdanie jest takie po prostu po trenigu silowym kazdy miesien ktory byl trenowany puchnie - dlaczego - ano dlatego , ze po intensywnym wysilku w miesniu zatrzymuje sie woda i masz efekt... czasem utrzymuje sie on godzine, czasem nawet dzien.. po czym wraca do swojej normalnosci.
Zapytam tak, a czy masz napewno odpowiednia diete i odpowiedni trening?
Pamietaj kazdego celu czy to redukcji, czy masowania itd podstawa jest dieta. A potem trening.
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem chodzi Ci o stan pompy treningowej który u szczęśliwców trzyma nawet 2/3h po treningu a każdy mięsień jest optycznie i wymiarowo nieco większy?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
ja jestem pewna na 100% ze o to chodzi... bo miesnie tak szybko nie zanikaja
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli tak to to jest normalne że pompa mięśniowa znika po treningu Nie masz się czym martwić. trenuj cięzko jedz dobrze a nawet się nie zorientujesz kiedy po zejściu pompy będziesz wyglądał tak jak teraz na niej
Zapraszam również do założenia u nas DZIENNIKA TRENINGOWEGO prowadząc dziennik szybciej będziesz notował postepy.
Mateusz Pawlak