Cześć,
Jestem dosyć początkującą osobą na siłowni. Mam 181 cm wzrostu, waga to 82 kg ćwiczę od 6 msc. co drugi dzień. Ditę mam bardzo nieregularną ze względu na rodzaj mojej pracy. zazwyczaj są to 3 -4 posiłki dziennie . Piję izolat białka 2x dziennie z samsgo rana i na wieczór ostatnio dołożyłem również stack kreatynowy. Dieta moja opiera się na białym mięsie , zielonych warzywach w mniejszym stopniu nabiale. Moim celem jest odtłuszczenie się i zbudowanie 6 paku i nabranie kolejnych 4-5 kg beztłuszczowej masy. Chętnie wysłucham rady bardziej doświadczonych kolegów. I obiecuję czynny udział w dyskusji. Pozdrawiam, Mateusz
dieta redukująca
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czyli chcesz wpierw zredukować nadmiar tkanki tłuszczowej tak?
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
tak chce zacząć od redukcji. Najchętniej chciałbym podtrzymał obecną wagę . Jeżeli tak się nie da to najpierw redukcja potem beztłuszczowa masa.
Pzdr.
Napisano Ponad rok temu
Wiesz jeżeli waga nie leci w duł to dobrze by było jednak obliczyć zapotrzebowaanie kaloryczne. Druga rzecz to 3-4 posiłki przy redukcji znacząco za mało dla tego że pasowało by trochę przyspieszyć metabol.
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
To wegle + trening cardio w roli głównej na redukcji dbają o szybki metabolizm a nie ilość posiłków. 4 mogą być.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
spróbuję dorzucić do diety trochę węgli i zrobię w takim razie i dorzucę do treningu więcej cardio i poczekamy na efekty . Później może wrzucę jakieś zdjęcia przed i po . Dzięki za odpowiedź. Ps. co do kaloryczności nie liczę ich nie mam na to czasu. Ale większość moich produktów są Bio oraz organic.
Pzdr,