Ksylitol jest dobry, gdyby jeszcze tylko nie był taki drogi ![]()
Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
o ziemniaku w rosole słyszałem,ale o skórce od chleba już nie,bardzo przydatne informacje
Napisano Ponad rok temu
Też pierwsze słyszę ale na pewno wypróbuję
Napisano Ponad rok temu
Też wrzucam makaron do pojemnika zalewam woda i po 10 minutach - cudo! ![]()
Napisano Ponad rok temu
Z tym makaronem to racja. Ja ostatnio bardzo polubiłem makaron ryżowy i jego na dobrą sprawę nie trzeba gotować. Zalewam wrzątkiem i po 5 minutach jest gotowy, do tego warzywka, kurczak
Szybki obiad i do tego bardzo smaczny.
Napisano Ponad rok temu
Ja z żoną również lubimy makaron ryżowy.
Rewelacyjna sprawa ![]()
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Spór na forum o makaron
Ja mam jedną radę - wybierajmy makarony dobrej jakości nie tylko dlatego, że się nie kleją i dość dobrze gotują, ale przede wszystkim dlatego, że mają odpwiednio dobrany skład, bez ulepszaczy i poprawiaczy. Niestety tani makaron nie może być dobry... A makaron ryżowy przepyszny, choć przyznam szczerze, że niewiele osób jest do niego przekonanych... Zupełnie nie wiem dlaczego
Napisano Ponad rok temu
Spór na forum o makaron
Ja mam jedną radę - wybierajmy makarony dobrej jakości nie tylko dlatego, że się nie kleją i dość dobrze gotują, ale przede wszystkim dlatego, że mają odpwiednio dobrany skład, bez ulepszaczy i poprawiaczy. Niestety tani makaron nie może być dobry... A makaron ryżowy przepyszny, choć przyznam szczerze, że niewiele osób jest do niego przekonanych... Zupełnie nie wiem dlaczego
Kwestia gustu, podobnie jak z każdym produktem. Ja po dziś dzień nie rozumiem fenomenu niektórych potraw i ciągle się zastanawiam na czym polega ich popularność.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Napisano Ponad rok temu
O gustach i preferencjach kulinarnych się nie dyskutuje. Każdy lubi co innego a jeszcze dodatkowa kwestia to moda na jakieś dania lub składniki
Teraz słyszałem, że jarmuż powraca do łask. Robią z niego koktaile, dodają do sałatek. Sam się skusiłem bo wszędzie tylko o tym jarmużu. Nawet to dobre, podobne do szpinaku no i dużo błonnika.
A co do cebuli... ja parzę ją wrzątkiem i wtedy też nie szczypie w oczy ![]()
Napisano Ponad rok temu
Dobrym sposobem na cebulę jest posmarowanie okolicy nosa niewielką ilością pasty do zębów. Mentol ochroni przed drażniącym zapachem.
A co do jarmużu, również słyszę z każdej strony o jego używaniu do koktajli czy pesto. Nigdy nie jadłem (choć też obiło mi się o uszy, że jest bardzo specyficzny w smaku) tak więc czas będzie wrzucić na testy
.
Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
FaceBook
10 następnych tematów
-
Co jesz ? ''Zrób i dodaj zdjęcie''UkaniU - Ponad rok temu
-
Shake bialkowy- Ponad rok temu
-
Przepisy na omlet- Ponad rok temu
-
Pasta z twarogu dla wybrednych :)- Ponad rok temu
-
CIASTKA OWSIANE idealne na śniadanie lub przekąskę- Ponad rok temu
-
Sałatka z Kurczaka- Ponad rok temu
-
Pieczona pierś indyka- Ponad rok temu
-
"cięte" kotleciki z piersi kurczaka z warzywami- Ponad rok temu
-
Placki z mielonych płatków owsianych - VIDEO PRZEPIS- Ponad rok temu
-
Zamiast majonezu, czy też masła zaje***y kremik czosnkowy, albo pieczarkowyszczesciarz009 - Ponad rok temu


