Skocz do zawartości


Zdjęcie

Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!


  • Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
29 odpowiedzi w tym temacie

yasumi
  • Użytkownik
  • Pip
  • 45 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

Ksylitol jest dobry, gdyby jeszcze tylko nie był taki drogi :/


  • 0

kuba122
  • Użytkownik
  • 4 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

o ziemniaku w rosole słyszałem,ale o skórce od chleba już nie,bardzo przydatne informacje


  • 0

Dobar
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:piłka nożna, siłownia, boks
  • Staż [miesiące]:12
  • Wzrost [cm]:189
  • Biceps [cm] :37

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

Też pierwsze słyszę ale na pewno wypróbuję 


  • 0

arnold34
  • Użytkownik
  • 5 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

Też wrzucam makaron do pojemnika zalewam woda i po 10 minutach - cudo! :D


  • 0

maryel
  • Użytkownik
  • 8 postów
  • Pomógł: 0
0
Neutralna

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

Z tym makaronem to racja. Ja ostatnio bardzo polubiłem makaron ryżowy i jego na dobrą sprawę nie trzeba gotować. Zalewam wrzątkiem i po 5 minutach jest gotowy, do tego warzywka, kurczak :D Szybki obiad i do tego bardzo smaczny.


  • 0

Maksym Riznyk
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 4373 postów
  • Pomógł: 203
358
Wyśmienita
  • Lokalizacja:Kraków
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Street Workout - It's my Way !!!
  • Staż [miesiące]:96
  • Wzrost [cm]:177
  • Waga [kg]:81

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

Ja z żoną również lubimy makaron ryżowy. 

 

Rewelacyjna sprawa :)


  • 0
Zapraszam do śledzenia kanału na YouTube
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

Zapraszam na mój fanpage
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]

mocsilamotywacja
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 442 postów
  • Pomógł: 8
39
Neutralna
  • Lokalizacja:Giżycko
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Kulturystyka
  • Staż [miesiące]:10
  • Wzrost [cm]:180
  • Biceps [cm] :39
  • Klatka piersiowa [cm]:100
  • Pas [cm]:89
  • Udo [cm]:60
  • Przysiad [kg]:150
  • Wyciskanie [kg]:100
  • Martwy ciąg [kg]:160
  • Waga [kg]:92

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

Spór na forum o makaron :) Ja mam jedną radę - wybierajmy makarony dobrej jakości nie tylko dlatego, że się nie kleją i dość dobrze gotują, ale przede wszystkim dlatego, że mają odpwiednio dobrany skład, bez ulepszaczy i poprawiaczy. Niestety tani makaron nie może być dobry... A makaron ryżowy przepyszny, choć przyznam szczerze, że niewiele osób jest do niego przekonanych... Zupełnie nie wiem dlaczego


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

Spór na forum o makaron :) Ja mam jedną radę - wybierajmy makarony dobrej jakości nie tylko dlatego, że się nie kleją i dość dobrze gotują, ale przede wszystkim dlatego, że mają odpwiednio dobrany skład, bez ulepszaczy i poprawiaczy. Niestety tani makaron nie może być dobry... A makaron ryżowy przepyszny, choć przyznam szczerze, że niewiele osób jest do niego przekonanych... Zupełnie nie wiem dlaczego

Kwestia gustu, podobnie jak z każdym produktem. Ja po dziś dzień nie rozumiem fenomenu niektórych potraw i ciągle się zastanawiam na czym polega ich popularność.


  • 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ


mocsilamotywacja
  • Użytkownik
  • PipPipPip
  • 442 postów
  • Pomógł: 8
39
Neutralna
  • Lokalizacja:Giżycko
  • Płeć:Mężczyzna
  • Zainteresowania:Kulturystyka
  • Staż [miesiące]:10
  • Wzrost [cm]:180
  • Biceps [cm] :39
  • Klatka piersiowa [cm]:100
  • Pas [cm]:89
  • Udo [cm]:60
  • Przysiad [kg]:150
  • Wyciskanie [kg]:100
  • Martwy ciąg [kg]:160
  • Waga [kg]:92

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

O gustach i preferencjach kulinarnych się nie dyskutuje. Każdy lubi co innego a jeszcze dodatkowa kwestia to moda na jakieś dania lub składniki :) Teraz słyszałem, że jarmuż powraca do łask. Robią z niego koktaile, dodają do sałatek. Sam się skusiłem bo wszędzie tylko o tym jarmużu. Nawet to dobre, podobne do szpinaku no i dużo błonnika.

 

A co do cebuli... ja parzę ją wrzątkiem i wtedy też nie szczypie w oczy :)


  • 0

Abetalipoproteinemia
  • Moderator
  • PipPipPipPip
  • 5442 postów
  • Pomógł: 174
388
Wyśmienita
  • Płeć:Mężczyzna
  • Staż [miesiące]:6 lat
  • Wzrost [cm]:168
  • Przysiad [kg]:82,5
  • Wyciskanie [kg]:70
  • Martwy ciąg [kg]:90
  • Waga [kg]:70

Napisano Ponad rok temu

Re: Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!

Dobrym sposobem na cebulę jest posmarowanie okolicy nosa niewielką ilością pasty do zębów. Mentol ochroni przed drażniącym zapachem.

 

A co do jarmużu, również słyszę z każdej strony o jego używaniu do koktajli czy pesto. Nigdy nie jadłem (choć też obiło mi się o uszy, że jest bardzo specyficzny w smaku) tak więc czas będzie wrzucić na testy ;).


  • 0

Mój dziennik treningowy → NA CIELE SWYM HISTORIĘ MĄ PISZĘ



Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych

Ikona FaceBook

10 następnych tematów

Plany treningowe i dietetyczne
 

Forum: 2002 : 2003 : 2004 : 2005 : 2006 : 2007 : 2008 : 2009 : 2010 : 2011 : 2012 : 2013 : 2014 : 2015 : 2016 : 2017 : 2018 : 2019 : 2020 : 2021 : 2022 : 2023 : 2024