Kilka kuchennych ciekawostek które warto znać!
Napisano Ponad rok temu
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
bardzo fajne informacje zebrane w jednym miejscu
Napisano Ponad rok temu
Z makaronem bardzo przydatna rzecz
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niskiej jakości makaron sklei sie nawet w 5 litrach wody
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
Inny patent jest taki że jak nam się rozgotował makaron,to jak szybko schłodzimy go zimną wodą to może stać się trochę twardszy.
Napisano Ponad rok temu
makaronu wystarczy nie rozgotować i nie będzie kleisty
Użytkownik Rychoovsky edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ten najtańśzy nawet zalany ciepłą woda zrobie sie brejowaty a dobrej jakości z semoliny to faktycznie wiele nie trzeba uwagi aby był dobry i sprężysty.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
wiadomo, jakość robi swoje
Napisano Ponad rok temu
odpowiednia ilość wody w garnku to podstawa, acz dla poprawy smaku makaronu dodaje krplekę oliwy. robię to dla smaku i by makaron ładnie błyszczał na talerzu
Napisano Ponad rok temu
Ja ostatnio makaronu w wodzie nie gotuję więc problem z dodawaniem czegokolwiek do wody nie zachodzi
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
A co z nim robisz ? surowy wcinosz ?
Napisano Ponad rok temu
Po co stać i pilnować? Wrzucasz porcję makaronu w pojemnik dodajesz nieco soli zalewasz wrzątkiem z czajnika p[rzykrywasz i po 10 minutach masz makaron al dente prosto szybko bez pilnowania i gotowania.
Mateusz Pawlak
Napisano Ponad rok temu
niczym chińskie zupki haha
Napisano Ponad rok temu
Ale jest już wiele makaronów, których właśnie nie trzeba gotować, tylko zalewa się wrzątkiem i czeka odpowiedni moment
ZAPRASZAM DO OBEJRZENIA: DZIENNIK TRENINGOWY OLOSEK
W RAZIE PYTAŃ, PORAD ZAPRASZAM NA PRIV
POZDRAWIAM
Napisano Ponad rok temu
Więc jeżeli ktoś się bawi w komponowanie diety wg. iq to ma ściągę
Napisano Ponad rok temu
skad te bzdury o makaronie? przyczyna klejenia sie makaronu jest za malo wody w garnku do ilosci makaronu! makaroniarze nigdy nie dodaja oleju
Wszystko co gotowane w większej ilości wody będzie gorsze w smaku, gorszej jakości i gorszej struktury. Makaroniarze ? kto to ? Klasyki w kuchni Włoskiej łączące dania z makaronem wyglądają tak że ugotowany makaron prosto z wody ląduje w drugiej części dania (sosie, paście, oliwach itd). Więc lanie nie wiadomo jakiej ilości wody do ugotowania makaronu jest głupotą. pozdro. Gram makaron gorszej jakości będzie się kleił zdecydowanie bardziej z powodu braku jaj w składzie które spowalniają uwalnianie skrobi do wody.
Wybieram produkty lokalne, sezonowe, świeże.
Siła Człowieka nie Polega na tym, że Nigdy nie Upada, ale na tym, że Potrafi się Podnosić.
Napisano Ponad rok temu
Dobrej jakości makarony z pszenicy durum nie maja jaj w składzie i tez sie nie kleją.
Mateusz Pawlak
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Co jesz ? ''Zrób i dodaj zdjęcie''
UkaniU - Ponad rok temu
-
Shake bialkowy
- Ponad rok temu
-
Przepisy na omlet
- Ponad rok temu
-
Pasta z twarogu dla wybrednych :)
- Ponad rok temu
-
CIASTKA OWSIANE idealne na śniadanie lub przekąskę
- Ponad rok temu
-
Sałatka z Kurczaka
- Ponad rok temu
-
Pieczona pierś indyka
- Ponad rok temu
-
"cięte" kotleciki z piersi kurczaka z warzywami
- Ponad rok temu
-
Placki z mielonych płatków owsianych - VIDEO PRZEPIS
- Ponad rok temu
-
Zamiast majonezu, czy też masła zaje***y kremik czosnkowy, albo pieczarkowy
szczesciarz009 - Ponad rok temu