Cześć
Chciałem się zapytać czy warto teraz brać gainera i czy będzie widoczne w skutkach jego stosowanie?
Wiek - 16 za 3 msc 17
staż - 1.5roku
wzrost- 177cm
waga - 60kg
Jestem ektomorfikiem i z ciężko z masą Jeśli chodzi o osiągi to biorę znaaaaaaaacznie więcej niż osoby mojej postury. Jeśli chodzi o trening to nie ma się do czego przyczepić, bardziej doświadczeni zawodnicy pokazywali ćwiczenia etc i wszystko mam w planie:D
Co do posiłków - z reguły mięcho ale różnie, 3 razy dziennie ew w szkole zjem bułke - podsumowując, nienajlepiej:)
Gainer - czy warto?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Skoro nie trzymasz diety to nie ma sensu kupować odżywek - taka żelazna zasada. Skup się na diecie, jeśli będzie dopięta w 100% to WTEDY możesz pomyśleć o odżywkach.
"Mogę zaakceptować swoją porażkę, ale nie zaakceptuje tego, że nie próbowałem"
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
gainer to nie złoty środek tylko uzupełnienie diety ale podreślam uzupełnienie a nie zastąpienie
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Odpowiedziałem na odpowiedź 23Viper23 poprzez meila, dotarła wiadomość?
Napisano Ponad rok temu
tutaj widzimy tylko twój pierwszy post przy temacie i ten drugi, wiec nie wiem o jaka odpowiedz chodzi
TKWM
Napisano Ponad rok temu
jeszcze raz; Doskonale wiem że odżywka nie zastąpi mi całkowicie diety. nie jest tak ze na obiad zajadam sie dwoma kanapkami z pasztetem z biedrony popijajac colą. z reguły na obiad i nie rzadko kolacje jem miecho z ryżem czy ziemniakami+ surówka, sory ale moja mama nie jest jakas maszyna do wyrabiania ch*j wie jakich norm w kuchni i pauzuje w kuchni, wówczas ja serwuje omlety, jedyny taki posiłek który mi wychodzi ;- ) + jestem łamagą w kuchni, niezależnie jakbym sie starał potrzebuje jeszcze czasu nim nabiore w prawy, daltego teraz chce sie nieco wyręczyć odżywką by uzupełnić potencjalne braki. dlategu tutaj postanowilem sie pokazać i liczylem na jakies konkretne odpowiedzi aniżeli - bez diety ani rusz - wiem o tym
Napisano Ponad rok temu
A co to za problem usmażyć kurczaka na patelni, wsadzić worek ryżu do garnka z wodą czy zjeść po prostu kostkę twarogu chudego?
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
mam bardzo szybką przemiane materii - to jest problem, potrzebuje dużej ilości węglowodanów a nie są w takich ilościach jak trzeba dostarczane - dlatego chcialem siegnac po gainera
Użytkownik Soandsen edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ile dziennie dostarczasz kalorii?
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
No to proszę Cie, zacznij zjadać z 3000, a waga na pewno ruszy.
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
a gainera wartobyłoby ruszyć?;p jak uzupełnienie
Użytkownik Soandsen edytował ten post Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jako uzupełnienie, ale gainery stosuję się jak masz nabić dziennie 4000-5000kcal, z czystego jedzenia jest to ciężkie do zrobienia i wtedy właśnie ludzie sięgają po takiego typu odżywkę.
~ Michael Jordan
Napisano Ponad rok temu
www.massagepeter.se
Napisano Ponad rok temu
gainer przydaje sie wtedy kiedy naprawde nie ma szans zrobienia posiłku ale tylko w awaryjnych sytuacjach a stale przyjmowanie
TKWM
Napisano Ponad rok temu
Jeśli chcesz masy to musisz jesć duuuzo ryzu ja co 2-3 miesiac zwiekszałem o 1 woreczek białego ryżu . Najtańszy i najgorszy - ale nie ma tragedii I do dziś waga moja z 68 jest 95 , przez co na dzień dziejszy jem 4 worki (1 opakowanie ) + popijam sobie mass shocker 2 (ochydny) ale daje naprawde rewelacyjde rezultaty . Napisałem to byc moze się do tego jakoś odniesiesz . Jeśli nie to przeczytasz na moim doświadczeniu
Użytkownik Adas26 edytował ten post Ponad rok temu