Nowy plan będzie wyglądał tak jak poniżej. Od razu mówię, podobnym planem ćwiczy Owca w WK.
Podpatrzyłem go od niego, nie jest on rewelacyjny, ani zbyt wielki moim zdaniem. Dlaczego ten ? Chciałem spróbować treningu z własnie taką progresją cieżaru i koniecznie z okresem deload'u. Tym zainteresowałem się bardzo jak opowiadał własnie Radek Słodkiewicz, do końca tego nie rozumiałem, ale teraz już wszystko jest jasne Zobaczymy, nie mam nic do stracenia, mogę tylko zyskać, 9 tygodni polecę właśnie tak, i się okaże.
Akurat chce zwiększać ładnie kalorie i cały czas stopniowo tyć przed najbliższe 3 miesiące więc wszystko chyba w dobrej drodze. Potem wpadnie albo Znów FBW, albo P&P. Split zostawię sobie na kolejny sezon, postanowione
Mianowicie, po małych poprawkach wyglądać będzie to tak. ( kot coś ogarnia i stosował chętnie przyjmę krytykę )
A
Przysiady
MC
Podciąganie
( myślałem nad dodaniem wiosłowania podchwytem, jest sens ? )
Brzuch ( tutaj po swojemu jak zawsze)
Ok. 2-3 min pomiędzy seriami
B
Wyciskanie ławka pozioma ( lub lekki skos + )
Żołnierskie wyciskanie stojąc
Uginanie z supinacją hantlami stojąc / Młotki hantlami
Tył barków maszyna do rozpiętek
Pompki na poręczach z ciężarem
Wznosy hantli na boki/ wznosy sztangi wzdłuż tułowia
Tydzień 1 70% 3x10
Tydzień 2 70% 4x10
Tydzień 3 70% 5x10
Tydzień 4 75% 3x8
Tydzień 5 75% 4x8
Tydzień 6 75% 5x8
Tydzień 7 80% 3x5
Tydzień 8 80% 4x5
Tydzień 9 80% 5x5
Tydzień 10 85% 3x3
Tydzień 11 Dzień 1 i 2 90% 3x1 Day 3&4 Test maksów
Tydzień 12 Deload 50% 3x5
Wyciskanie leżąc 90kg
Martwy ciąg
Żołnierskie
Przysiad
Pompki na poręczach
( uzupełnię po jutrzejszym i piątkowym sprawdzeniu dokładnie )
Myślę, że na tym planie siła powinna pójść bardzo ładnie
Powracam do regularnych wypisek z ciężarami, wszystko będę notował, biorę się na porządnie za to wszystko, aby nie zmarnować czasu
Suplementacja od Stycznia 2015r.
- ZMB6 Scitec Nutrition 2tab ed.
- Omega 3 2tab ed.
- Kreatyna Monohydrat Scitec Nutrition 6g przed i po tr.
- Big Bang Scitec Nutrition przy tr. A.
- L-Glutamina Scitec Nutrition 15g ed. ( nad tym jeszcze rozmyślam, zapanuje nad snem i może odstawię na jakiś czas )