Kuźnia czy szlifierka ?
Napisano Ponad rok temu
W tej chwili stal jest w miare latwo dostepna. Nie ma wiekszego problemu z dostaniem jakiegos fajnego plaskownika. W takim razie czy lepiej mimo wszystko go przekuc czy poprostu zaczac szlifowac?
Wiadomo ze jakis resor albo lozysko raczej nie ma ksztaltu podatnego na szlifowanie :) Ale taki plaskownik sama forma do noza nie ma juz daleko. Co lepsze?
Napisano Ponad rok temu
Więc jak z tą dostępnością
Bo dziś byłem na złomowcu szukać noży tokarskich by przekuć u kowala bo oto już łatwiej a może i na jakąś M2 się trafi.
Za wszelką pomoc będę wdzięczny
Napisano Ponad rok temu
A gdy bedzie wiecej chetnych to moze uda sie NAM zamowic jeden arkusz blachy 2x3m, ktory nam w Inter-Stali potna na plaskowniki o wymiarach np. 45x50x4mm i po sprawie takich plaskownikow wyszloby pewnie duuuzo, wiec trzeba chetnych zebrac, po ile kto chce itd.. moze mala ankietke i jedziemy!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sabertooth - używasz może jakiegoś komunikatora? gg, tlen? bo coś na forum nie działa i nie mogę słać PW
Napisano Ponad rok temu
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
I wtedy było by prościej!
Ja jestem zdecydowanie za!
Bodo odbierasz od nich stal w Wawie, czy w Katowicach?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Pytanie w takim razie - komu będzie prościej - i lepiej to załatwić.
Podałem swój adres email - bodo jeżeli możesz napisz do mnie - to pogadamy na "prive" przez maila i możemy zawsze uzgodnić szczegóły, jakoś może się uda podzielić itd...a w rezultacie okaże się że wszyscy bedą tylko zadowoleni.
Co myślisz o mojej propozycji z jednym kształtem standardowym, aby łatwiej to docinać?
Napisano Ponad rok temu
pomysł z wycinką laserową jest idealny a przy większej ilości będzie można pogadać o cenach itd... ja też u nich już kupowałem stal i mam jednego gościa z którym myślę że można próbować się dogadać, więc...?
Myślę, że trzeba by było tylko jeszcze parę osób "uświadomić" jak trzeba przygotować matriał do wycinarki i go!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a mozesz mi na forum odpowidziec - czy da radę wesprzeć się Tobą i Twoim doświadczeniem w zamawianiu stali?
Może po krótce objaśnisz jak najlepiej (najtaniej) jest zamówić stal w przedstawionych rozmiarach i czy wykonują wycinanie ksztaltów laserowo dla detalistów? Oraz koszt...? myślę, że wiele osób by to zainteresowało...
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Hartowanie te prymitywne i te bardziej zawansowane ;)
- Ponad rok temu
-
DOSTAWCY (stal, kompozyty, śruby itp.)
- Ponad rok temu
-
Wypusccie mnie stad! :D
- Ponad rok temu
-
Gdzie kupić stal na custom-a
- Ponad rok temu
-
Mój folder - za jakiś czas- cz.2