Czy to wysiłek fizyczny spowodował wadę oczu, czy przy tej wadzie oczu wysiłek jest akurat niewskazany? Nie słyszałem wcześniej o tego typu problemach. Nie da się tego jakoś zoperować?Przechodząc do tematu.
Lekarz dał mi permanentnego bana na jakiekolwiek treningi\siłownie\bieganie. Jedynie to mogę trochę pływać. To wszystko z powodu problemów ze wzrokiem. Pytanie jak w temacie, jak żyć Panowie ? Całe prawie życie ciągle się ruszałem, biegłem, trenowałem, i co kurwa teraz kula w łeb i do piachu ?!

Jak żyć? Sport bez sportu - joga fitnesy pilatesy etc...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ma wysoką krótkowzroczność, co samo w sobie nie byłoby przeciwwskazaniem do sportów, ale, jak pisał wcześniej, miał też kilka razy laserowaną siatkówkę z powodu odklejenia, a to już poważne przeciwwskazanie do sportów z dużym wysiłkiem, ponieważ może się odklejać dalej, a każde takie laserowanie, to ubytek ostrości widzeniaCzy to wysiłek fizyczny spowodował wadę oczu, czy przy tej wadzie oczu wysiłek jest akurat niewskazany? Nie słyszałem wcześniej o tego typu problemach. Nie da się tego jakoś zoperować?
Napisano Ponad rok temu
Kompletnie odpada problem ze zmianą ciśnienia - to pierwsze co słuszałem czego nie wolno mi robić - zero jakiegokolwiek nurkowaniaFreediving

Okuliści dmuchając zapewne na zimne twierdzą że sama duża wada wzroku jast przeciwwskazaniem. Wynika to pewnie z tego że przy dużej wadzie oprócz złej rogówki w parze idze pare innych rzeczy jak problemy z siatkówką etc. Ja może jestem przypadkiem skrajnym ale od podstawówki miałem zwolnienie z wuefu, leczyłem się w Katowicach u prof Gierkowej.Ma wysoką krótkowzroczność, co samo w sobie nie byłoby przeciwwskazaniem do sportów
Czy to wysiłek fizyczny spowodował wadę oczu, czy przy tej wadzie oczu wysiłek jest akurat niewskazany?
Geny to chyba podstawa
 , ale jak wspominałem jako dzieciak miałem dużą krótkowzroczność tak od podstawówki -5 potem początek liceum coś koło  -9 i wada dalej by się pewnie  pogłębiała ale wolno - już wtedy lekarze wyraźnie mówili że taka wada sama sobie dyskwalifikuje z uprawnia sportu, bo mogę mieć duże problemy - no i zapisałem się na kyokushin
 , ale jak wspominałem jako dzieciak miałem dużą krótkowzroczność tak od podstawówki -5 potem początek liceum coś koło  -9 i wada dalej by się pewnie  pogłębiała ale wolno - już wtedy lekarze wyraźnie mówili że taka wada sama sobie dyskwalifikuje z uprawnia sportu, bo mogę mieć duże problemy - no i zapisałem się na kyokushin  dziś w lepszym oku jak pisałem mam ponad -20 i wszystko mocno zwyrodniałe. Co do operacji to na dzień dzisiejszy nie  bo: mam za dużą wadę, za słabą siatkówkę, uszkodzone ciało szkliste. A z operacji miałem skleroplastykę jak byłem młody, ale w moim wypadku chyba to nic nie dało
  dziś w lepszym oku jak pisałem mam ponad -20 i wszystko mocno zwyrodniałe. Co do operacji to na dzień dzisiejszy nie  bo: mam za dużą wadę, za słabą siatkówkę, uszkodzone ciało szkliste. A z operacji miałem skleroplastykę jak byłem młody, ale w moim wypadku chyba to nic nie dało  
 Czekam na dalsze pomysły a w tym tyg postaram się iść do lekarza sportowego

Napisano Ponad rok temu
...
ok, a więc ty jako jeden z niewielu możesz się po prostu opierdalać wyczynowo

Napisano Ponad rok temu

SoS jesteś pierwszą osobą której dałem "pomógł" w tym temacie, temat do zamknięcia, zostanę zawodowym opierdalaczem
  SoS jesteś pierwszą osobą której dałem "pomógł" w tym temacie, temat do zamknięcia, zostanę zawodowym opierdalaczem  

Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z tego co napisał Alwer wnioskuję, że odpada.A ćwiczenia z obciążeniem ciała - pompki, dipsy, drążek, przysiady itp?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Proponuję uprawiać kolosalne ilości seksu. Tylko czasem trzeba drogo inwestować w treningi ;p
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oby nigdy za bardzo nie opadało.Co prawda nigdy nie mierzylem w trakcie, ale jestem przekonany, ze mi w czse sexu cisnienie skacze
 :wink:
  :wink:

Napisano Ponad rok temu

Napisano Ponad rok temu
Ty jesteś z Kalisza chyba, nie? Ty jedź lepiej do jakiego lekarza w Poznaniu bądź Wrocławiu bo ci w Kaliszu to chyba najlepszej jakości nie są. W Kaliszu tylko muay thai jest dobre a nie specjaliści doktorzy ;-)tak jak jet napisał, ćwiczenia z ciężarem własnego ciała odpadają, bo nie bardzo różnią się od typowych ćwiczeń na siłowni, znaczy pompki i przysiady robię bo dla mnie nie jest to duży wysiłek (co nie znaczy że powinienem je robić) ale drążek niestety już odpada
Napisano Ponad rok temu
 . A propos thaia, arkadia nadal trzyma poziom ? Bo słyszałem, że teraz to już nie bardzo ?
 . A propos thaia, arkadia nadal trzyma poziom ? Bo słyszałem, że teraz to już nie bardzo ?

Napisano Ponad rok temu
 Ale jak się www przejrzy to coś tam walczą więc poziom jest, do tego ruszyli z mma więc źle nie chyba nie jest.
  Ale jak się www przejrzy to coś tam walczą więc poziom jest, do tego ruszyli z mma więc źle nie chyba nie jest.

Napisano Ponad rok temu
Cholera pełna inwigilacja ten internet, dzięki za radę BLT, i tak jestem z Kalisza, ale u okulisty w tym mieście nigdy nie byłem
Warhead świetny joke
ale wiesz że to nie knajpa ?
Napisano Ponad rok temu
Do tematu śmietnika nie robić.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Takie pomieszanie jogi, gimnastyki i technik z karate.
Zgrabnie przemieszane i ładnie podane.
Ściągnąć sobie i spróbować. Może się spodoba.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
 FaceBook
 FaceBook
	10 następnych tematów
- 
			 Plecy BJJ Plecy BJJ- Ponad rok temu 
- 
			 Sauna infrared Sauna infrared- Ponad rok temu 
- 
			 Masc rozgrzewajaca Masc rozgrzewajaca- Ponad rok temu 
- 
			 Biegamy zimą Biegamy zimą- Ponad rok temu 
- 
			 Na temat odżywiania ogólnie Na temat odżywiania ogólnie- Ponad rok temu 
- 
			 skręciony staw kolanowy skręciony staw kolanowy- Ponad rok temu 
- 
			 Szkolenie CrossFit Mjollnir z gimnastyki i kettlebells Szkolenie CrossFit Mjollnir z gimnastyki i kettlebells- Ponad rok temu 
- 
			 Bieganie Bieganie- Ponad rok temu 
- 
			 Spadek formy na dwa tygodnie przed maratonem Spadek formy na dwa tygodnie przed maratonem- Ponad rok temu 
- 
			 Bieg rzeźnika 31 maja 2013 Bieg rzeźnika 31 maja 2013- Ponad rok temu