nasza sylwetka - fotki
Napisano Ponad rok temu
12 kilo talerze są piankowe
A sztanga ? Przeciez sama sztanga 20kilo
A tak serio ile?
Napisano Ponad rok temu
w koncu przelamalem strach - ta waga sie poltora roku temu uszkodzilem, od tego czasu nie robilem "ciezkich" martwych.
Napisano Ponad rok temu
Ja wlasnie ucze sie techniki na nowo martwego ciagu. Nie robilem tego dlugie lata z powodu kontuzji kregoslupa. Wiec ucze sie jakims smiesznymi ciezarami 60 i 80 kg.
Pozdrawiam
K_P
PS. Akurat np. P.T. zaleca do podnoszenia ciezarow najtanszych trampek, lub treningu boso.
Napisano Ponad rok temu
rozgrzalem sie. robilem maksa; cwiczylem rok, zero kontuzji; 140kg poszlo tak latwo, ze ...zdecydowalem sie zrobic drugie powtorzenie 8O nie pytaj dlaczego. chwila braku skupienia, i jakies 5cm od ziemii uslyszalem (i cala silownia) chrupniecie.Nie rozgrzales sie wowczas? Zla technika?
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
no ja duzych tez nie mam ambicji, 2.5x masa ciala mi wystarczyo fuck... ja dlatego nie mam ambicji jakis duzych ciezarow w martwym. Bede robil raczej jakies jego trudne wariacje.
K_P
Napisano Ponad rok temu
Powiem ci Novo ze wyglada jak bys tam mial wiecej.
Napisano Ponad rok temu
no o to chodziJa jak narazie robie martwy tak ze nie zblizam sie do maksa.. Przez ostatnie dwa treningi cwiczylem ze sztanga 120kilo w seriach.
4x20, 4x10 +20.
Napisano Ponad rok temu
dalej sie nie odwazylem bo balem sie o cialo ktore chrupalo przy sto
echh ciezka sprawa z ciezarami
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
4x20, 4x10 +20.
he?
4 talerze 20kg, 4 talerze 10kg i gryf ważący 20kg, nie bywam na t nation ale to chyba oczywiste.
Napisano Ponad rok temu
Na pierwszych 2 zdjęciach wyglądasz trochę jakby się lekko garbił i miał barki przesunięte do przodu. Ale może to tylko takie ujęcie.[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Ja jak narazie robie martwy tak ze nie zblizam sie do maksa.. Przez ostatnie dwa treningi cwiczylem ze sztanga 120kilo w seriach.
wtf..
16 lat i serie martwego 120 kg? 8O
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak dodajac pare faktow cwicze na silowni 8 tydzien i poprostu w cwiczeniach (wyciskanie na plaskiej, martwy, przysiady) staram sie sytematycznie dodawac ciezary, bo pozostawanie na tych samych ciezarach wydaje mi sie troche dziwne. W martwym i przysiadach nie zblizam sie do maksa i nie robie ich za wszelka cene tak zeby mi zylka w dupie pekla. Poprostu robie serie w przedziale 3-5 seri po 3-5 pwt. Do tego jak wykonuje aktywny wypoczynek, albo po mocniejszych seriach robie lzejsze zeby zakonczyc trening to staram sie jak najbardziej skupic na technice bo przy mniejszym ciezarze jest latwiej (ciezary w tym przypadku do martwego to ~~ 70kg).
Wracajac do tematu czy podciaganie sie do karku (tak zeby drazek byl z tylu), lepiej wplywa na rozwoj miesni plecow? Czy mniej wiecej tak samo jak normalne z drazkiem z przodu?