Dieta Paleo: rady, doświadczenia, pytania, odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Sylwetka za to mi się poprawiła i na twarzy schudłem.
Czuję się znacznie lepiej, nie muszę się przejmować godzinami posiłków i regularnym jedzeniem, jem kiedy jestem głodny.
Niestety nie jestem w stanie spać tyle co trzeba, nie można mieć wszystkiego.
Jeśli chodzi o odstępstwa to zdarza mi się nabiał ale w minimalnych ilościach i rzadko, największym moim grzechem jest zdecydowanie whisky której nie jestem w stanie sobie odmówić i nie mam takiego zamiaru
Napisano Ponad rok temu
Actually, most cultures learn to drink ferments pretty quickly -- and early ferments would have been naturally fermented, just from the yeast in the air, so it's entirely possible that they drank fermented fruit juices, root mashes, etc.
This would mean that wine and other natural ferments like hard cider and mead might not be all that far from the paleo tree.
For more Paleo Diet hacks: Paleo and drinking, what do you say ? - PaleoHacks.com [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
W skrócie: bocian! uratowani!
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
http://paleohacks.com/questions/77651/paleo-and-drinking-what-do-you-say#axzz1tioPJOvy
Actually, most cultures learn to drink ferments pretty quickly -- and early ferments would have been naturally fermented, just from the yeast in the air, so it's entirely possible that they drank fermented fruit juices, root mashes, etc.
This would mean that wine and other natural ferments like hard cider and mead might not be all that far from the paleo tree.
For more Paleo Diet hacks: Paleo and drinking, what do you say ? - PaleoHacks.com [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
to sie nazywa dorabianie teorii
Napisano Ponad rok temu
Po zrobieniu musztardy wróciłem do majonezu i rzeczywiście z musztardą smakuje znacznie lepiej.
I musztarda i majonez nie są trudne ani specjalnie pracochłonne więc wydaje mi się że warto.
Problem z majonezem z 2 jajek polega na tym że jak mam do tego mięso z grilla najlepiej zimne z poprzedniego dnia to zjadam go na jeden raz
Napisano Ponad rok temu
Zrobiłem domową musztardę. Nie jestem w stanie odtworzyć dokładnie przepisu niestety, ale smakuje nieźle. Mniej więcej wyglądało to tak: potrzebna jest gorczyca, niestety dostałem tylko białą, do tego ocet jabłkowy bądź winny, trochę miodu i zioła w tym pieprz. Wszystko zmieliłem i zmieszałem, postało przez 3-4 dni i było gotowe do jedzenia
Po zrobieniu musztardy wróciłem do majonezu i rzeczywiście z musztardą smakuje znacznie lepiej.
I musztarda i majonez nie są trudne ani specjalnie pracochłonne więc wydaje mi się że warto.
Problem z majonezem z 2 jajek polega na tym że jak mam do tego mięso z grilla najlepiej zimne z poprzedniego dnia to zjadam go na jeden raz
gratulacje - next step zrob domowa whisky ;-)
Napisano Ponad rok temu
Ktos probowal quinoa?
closely related to species such as beets, spinach, and tumbleweeds.
its protein content is very high (18%). Nutritional evaluations of quinoa indicate that it is a source of complete protein.[14][15] It is a good source of dietary fiber and phosphorus and is high in magnesium and iron. Quinoa is gluten-free and considered easy to digest. Because of all these characteristics, quinoa is being considered a possible crop in NASA's Controlled Ecological Life Support System for long-duration human occupied spaceflights
Wlasnie mi pyrka w garze, robi sie to jak kuskus
nie wiem czy paleo ale pasuje do slow carb:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ja zamierzam przy nastepnych zakupach spróbować. Punkt #2:http://en.wikipedia.org/wiki/Quinoa
Ktos probowal quinoa?
Napisano Ponad rok temu
Dzieki za link, chociaz koles wyglada jakby sie mial zmachac samym mowieniem:)
Napisano Ponad rok temu
Czyli tak ale...Quinoa is technicly gluten free however it does contain a protein fraction which extracts in aqueous media that causes a positive Celiac reaction in susceptible individuals. Translation: it can still cause gut problems in many people. it is quite carb dense so anything over a 1/4 cup serving is going to pack a serious insulin response. It is very heavily weighted towards the n-6 fatty acids...the n-3's exist at pretty trivial levels. If i were foing to choose wheat vs quinoa the quinoa would win hands down but like all grain type items the hutritional density is pathetic compared to other paleo type items.
Napisano Ponad rok temu
Sklad ma dosyc podobny do lentilkow, ktore tez jem (bo ile mozna wpierdalac szpinak:))
Najlepiej bedzie przetestowac w praniu czy robi spajka insuliny, wystarczy odczekac torche po posilku:)
Na pewno wlacze do okolotreningowego zarcia, bo smaczna i tania.
Napisano Ponad rok temu
Mnie zajebiście smakuje
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie wiem, boje sie ze raczej jak juz to tajniacy po cywilnemu, bo w mundurze moze im byc ciezko te slimaki zbierac - wiesz te rozne pasy, palka zawadza o krzaki itd. Chociaz moze jakby mieli psa to on by je mogl wyweszyc te slimaki...albo po sluzie...policja coś pomoże?
Mysle, ze warto zapytac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
zapalenie ścięgna achillesa
- Ponad rok temu
-
Skórcze porasęty
- Ponad rok temu