trening interwalowy ( na spalanie tkanki tluszczowej)
Napisano Ponad rok temu
Trenujący będzie zajechany, wycieńczony, usatysfakcjonowany, że "potrenował", a odwodnienie da mu złudzenie, że się odchudził.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zacytuj mi fragment książki, w której przeczytałeś o treningu skocznościowym i wyróżnij pogrubieniem gdzie w planowanych efektach fizjologicznych jest utrata tkanki tłuszczowej. Mówię o treningu skocznościowym, bo sam dałeś ćwiczenia właściwe dla tego typu treningu, mimo że temat jest o treningu interwałowym.
Aha i daj jeszcze o metodzie interwałowej i powtórzeniowej, bo ja jak wiadomo jestem ignorantem, głupoty pisze i nie mam pojęcia czym one się różnią i o co biega.
Myślę, że to są bardzo wartościowe uwagi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To jest chyba ten problem, że Wy koledzy nie rozróżniacie krytyki czyjejś wypowiedzi od krytyki osoby. Jak to pierwsze jest zbrodnią to już pozostaje tylko "zdać sprzęt i podpisać obiegówkę".Kogan, dalej tylko dyskredytujesz wypowiedzi innych nie wnosząc nic do tematu. Przestań.
Jak ja się biorę za interwały to patrzę na to jak zmierzyć intensywność wysiłku tak żeby przerwa wypoczynkowa była wypoczynkiem, a okres pracy spełniał wymagany poziom intensywności. Jak ktoś jedzie tyle-a-tyle sekund na tyle-a-tyle-sekund to najprawdopodobniej skończy się to tak, że najpierw da za mocno do pieca, a potem będzie się zataczać.
Przyznaję, że kolega może sobie na mój sarkazm nie zasłużył ale ja nie liczę już, że kogoś przekonam, tylko że ktoś inny to przeczyta i się zastanowi.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
nie ma co, przekonales mnie.Na spalanie tłuszczu to nie interwały tylko np. 70-120 min biegu w umiarkowanym tempie.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ktokolwiek przekonał laskę by zamiast daremnych biegów, czy raczej dreptów, podźwigała sztangę, ma charyzmę jak Aleksander Macedoński.
Racjonalne argumenty nie działają.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Nie jest zbrodnią i nie tego się czepiam.To jest chyba ten problem, że Wy koledzy nie rozróżniacie krytyki czyjejś wypowiedzi od krytyki osoby. Jak to pierwsze jest zbrodnią to już pozostaje tylko "zdać sprzęt i podpisać obiegówkę".
Przeszkadza mi gdy poza kąśliwą uwagą nie wnosisz niczego do dyskusji.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Tak ale żeby efekt podkręcenia metabolizmu na kilka godzin po treningu osiągnąć to jeszcze sam trening musi trwać przez określony czas. Interwały są dobre na kondycję a na odchudzanie trening typu kardio tu pierwszy lepszy artykulik [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Bo tu nie o spalanie podczas treningu się rozchodzi a o jego efekt na cały organizm w ciągi kolejnych godzin.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Mnie też takie rzeczy w liceum na biologii uczyli. Zaraz obok mitów, że kwas mlekowy zalega w mięśniach i powoduje zakwasy. I innych farmazonów.Ile czasu trwa ten trening interwałowy? Bo jeżeli krócej niż 40 min. to organizm nawet nie zacznie spalać tłuszczu - wystarczy sprawdzić jak przebiega rozkład ATP.