Na razie przeczytałem pierwsze 50 stron,jakieś tam pierdu pierdu filozoficzne o żywieniu w różnych aspektach,rozdział jak czytać ksiązkę i jak przystosować swoje otoczenie-póki co szału nie ma że tak powiem ,ale to były rozdziały wprowadzające więc nie chcę się jeszcze ostatecznie wypowiadać. Jak przeczytam całość opiszę swoje wrażenia.
Skuteczne odżywianie w treningu i ... [książka]
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
21 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Skuteczne odżywianie w treningu i ... [książka]
To tak.Ogólnie zamysł książki opiera się na pomyślę że oblicza się swoje dzienne zapotrzebowanie kaloryczne,potem patrzy na bazę zestawów i wybiera się ten który temu odpowiada (typu potrzebuję 3000 kcal wybieram zestaw który tyle ma.Następnie je się wszystko z tego zestawu i tyle. Oczywiście każdy posiłek jest opisany w jaki sposób go przygotować).
Można też robić od "końca",czyli przeanalizować przepisy(obok każdego jest podana ilość ile ma kcal oraz różne wersje tak by można było sobie zwiększać/zmniejszać kaloryczność danego dania) i po prostu podstawiać sobie aż się będzie jeść tyle ile trzeba.
Poza tym w dalszej części książki są opisane składniki odżywcze,suplementy itd itd.
Ps.Aha,tak w ogóle to nie polecam tej książki jakby co,nie to żebym miał do niej merytoryczne zastrzeżenia,po prostu ja z jej lektury nic dla siebie nowego nie wyniosłem.
Można też robić od "końca",czyli przeanalizować przepisy(obok każdego jest podana ilość ile ma kcal oraz różne wersje tak by można było sobie zwiększać/zmniejszać kaloryczność danego dania) i po prostu podstawiać sobie aż się będzie jeść tyle ile trzeba.
Poza tym w dalszej części książki są opisane składniki odżywcze,suplementy itd itd.
Ps.Aha,tak w ogóle to nie polecam tej książki jakby co,nie to żebym miał do niej merytoryczne zastrzeżenia,po prostu ja z jej lektury nic dla siebie nowego nie wyniosłem.