uirapuru i drążek
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
teraz swieta, wiec pewnie pare dni pozniej dojdzie, ale co tam. jadzim z koksem zią!
Napisano Ponad rok temu
Ha, nowy temat się zaczyna już mnie korciło od jakiegoś czasu, zwlaszcza po artykule Maxwella w ktorym pisał, ze oryginalnie 300kb miał podciaganie na drazku.
Możesz to napisać jeszcze raz? Ja podciągam się na drążku, ale mam taki zwykły- "futrynowy"
Napisano Ponad rok temu
sam mam sufitowy i tylko dzięki temu udało mi się znaleźć miejsce- albo ściana była za słaba albo mial tam akurat stać tv albo szafa, obraz itepe.
a poza tym fajna sprawa powisiec sobie z prostymi nogami po robocie
Napisano Ponad rok temu
Ha, nowy temat się zaczyna już mnie korciło od jakiegoś czasu, zwlaszcza po artykule Maxwella w ktorym pisał, ze oryginalnie 300kb miał podciaganie na drazku.
Możesz to napisać jeszcze raz? Ja podciągam się na drążku, ale mam taki zwykły- "futrynowy"
novo wklejał link do artykułu z Maxwellem, gdzie ten pisał, że musiał wywalić ćwiczenie na drążku ze wzgledów marketingowych, bo manadżer od dvd tak sobie zażyczył i ze ogolnie kettle to nie jest żaden cud trening, tylko zwykle narzedzie, a w obecnej formie wprowadza dysproporcje.
Napisano Ponad rok temu
ostatnio robię tylko ciężar własnego ciała a wszelkie żelastwo z wyjatkiem drążka się kurzy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
novo wklejał link do artykułu z Maxwellem, gdzie ten pisał, że musiał wywalić ćwiczenie na drążku ze wzgledów marketingowych, bo manadżer od dvd tak sobie zażyczył i ze ogolnie kettle to nie jest żaden cud trening, tylko zwykle narzedzie, a w obecnej formie wprowadza dysproporcje.
To nie Novo tylko ja wkleiłem ten link. Który znalazłem na forum DragonDoor.
Trzeba było kupić sufitowy. Na oko ważysz około 100kg ściana rygipsowa tego nie wytrzyma. Wiem co mówię rozwaliłem trzy drążki rozporowe dwie futryny jedną ścianę więc mam spore doświadczenie praktyczne w tej materii
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
To nie Novo tylko ja wkleiłem ten link. Który znalazłem na forum DragonDoor.
Trzeba było kupić sufitowy. Na oko ważysz około 100kg ściana rygipsowa tego nie wytrzyma. Wiem co mówię rozwaliłem trzy drążki rozporowe dwie futryny jedną ścianę więc mam spore doświadczenie praktyczne w tej materii
zalezy od sciany- gipsowa lub pojedyńcza ceglana nie ma prawa wytrzymać- albo popęka sciana albo kołki wyrwą fragment ściany
w przypadku takiego sciennego w grę wchodzi zresztą niekorzystna dźwignia-
wiem jaką siłe bylem w stanie wygenerowac ważąc ok 70 kg ( przy dynamicznym podciaganiu zrywałem drązek rozporowy, który wcześniej wytrzymywal statycznie około 140 kg)
jak kogos to interesuje polecam strony n/t wytrzymałości lin wspinaczkowych i dlaczego np wytrzymałośc 5 ton to wcale nie tak dużo
w sufitowym natomaist nie ma żadnej dzwigni
mam w domu sufitowa wersje tego co wkleił ura- uchwyty i drązek mogłyby być troche grubsze, ale generalnie jest bajeczny. przy 120 cm szerokości mam pełna dowolność szerokiego chwytu ( dla mnie aż za duzo), dodatkowe uchwyty umozliwaja cięgłe kombinowanie
przy wysokości mieszkania 2,58 i moimm wzroście 177 mogęsię w pełni wyciągnąć na pól minuty
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jakbyś się zdecydował, to przed zakupem sprawdź na jakie szerokości drążek pasuje.
Napisano Ponad rok temu
i wyglada na solidniejsze od mojego, ja przestalem uzywac po przekroczeniu 90kg
Napisano Ponad rok temu
Rozporowy to syf ogolnie - nie ma prawa dzialac na dluzsza mete.wiem jaką siłe bylem w stanie wygenerowac ważąc ok 70 kg ( przy dynamicznym podciaganiu zrywałem drązek rozporowy, który wcześniej wytrzymywal statycznie około 140 kg)
Zreszta w plyte GK to nic nie wkrecisz - mi bramka dla dziecka juz wypada:)
Ja mam drazek everlasta - ale on nie jest rozporowy tylko mocujesz na framudze walcowe chwytaki na 3 sruby ikiedy sie podciagasz drazek jakby na nich lezy i swobodnie sie obraca. Waze kolo 100 kg na razie nic nie puszcza:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
sufit mam wysoko Koledzy... :nie:
Napisano Ponad rok temu
Rozporowy to syf ogolnie - nie ma prawa dzialac na dluzsza mete.
a jak ma działać drążek? ;o co on ma się złamać?
ja mam rozporowy już długo, ważę 85, jedyne co się zniszczyło to oryginalne gąbki do chwytania :roll: