ja nie mam wątpliwości że tacy zawodnicy MMA jak Karol Bedorf czy Michał Materla świetnie by się sprawdzili na ulicy :wink:
Masz rację. Jak i wielu innych zawodników MMA, UFC itd....Oni nie trenują pod knockdown ;p
Napisano Ponad rok temu
ja nie mam wątpliwości że tacy zawodnicy MMA jak Karol Bedorf czy Michał Materla świetnie by się sprawdzili na ulicy :wink:
Napisano Ponad rok temu
do Sei-Budokai wstąp , tu też nie trenujemy pod knockdown ..... :wink: Jan 111 może przyjechać do Radomia ze swoimi uczniami przeprowadzić szkolenie ....wogle szkoda że nie byłeś na ostatnim seminarium z Hanshi Voinescu w Łasku .....ja nie mam wątpliwości że tacy zawodnicy MMA jak Karol Bedorf czy Michał Materla świetnie by się sprawdzili na ulicy :wink:
Masz rację. Jak i wielu innych zawodników MMA, UFC itd....Oni nie trenują pod knockdown ;p
Napisano Ponad rok temu
do Sei-Budokai wstąp , tu też nie trenujemy pod knockdown ..... :wink: Jan 111 może przyjechać do Radomia ze swoimi uczniami przeprowadzić szkolenie ....wogle szkoda że nie byłeś na ostatnim seminarium z Hanshi Voinescu w Łasku .....ja nie mam wątpliwości że tacy zawodnicy MMA jak Karol Bedorf czy Michał Materla świetnie by się sprawdzili na ulicy :wink:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale czy aby na pewno starty w zawodach są wyznacznikiem wiedzy karate? Jakości? Przy takich ograniczeniach??
Napisano Ponad rok temu
Ale czy aby na pewno starty w zawodach są wyznacznikiem wiedzy karate? Jakości? Przy takich ograniczeniach??
Dlatego tak wazne jest wedlug jakich przepisow sie walczy i trenuje. Dla jednych roznica miedzy mata i ulica jest ogromna, dla innych duzo mniejsza.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Dlatego bardzo Ciebie Wyborowa proszę zamiast krytykować shinkyokushin w Polsce lepiej napisz nam coś więcej o strukturach IFK w Polsce.
IFK, która w mojej ocenie prężnie się kiedyś przy Twoim udziale rozwijała obecnie stała się niszową, nieznaną wręcz organizacją. Może zamiast przypierniczać się do Shin i Kan napisałbyś co robią Twoi uczniowie w Polsce. Uważam, że IFK ma wiele do zaoferowania, ma dobrych instruktorów i przed wszystkim legendę kyokushin w postaci Shihan Arneila. Czy zamiast prowadzenia czarnego PR u innych organizacji nie lepiej promować to co uważasz za dobre?
Zastanów się, bo zachowujesz się jak działacze jednej z opozycyjnych partii politycznych, twierdzący, że wszyscy inni są źli, gówno robią i na niczym się nie znają. To jest męczące...
Napisano Ponad rok temu
Wyborowa Shihan już wcześniej pisałem oficjalnie w NPO WKO shinkyokushinkai, EKO jest w tej chwili zarejestrowana tylko jedna polska organizacja - POS / Polska Organizacja Shinkyokushin /.
Zrzeszenie jako takie nie jest w strukturach WKO NPOP Shinkyokushinkai. Są w tych strukturach poszczególni BC. Ale nie całe PZKK.
więc nie ma w Polsce obecnie dwóch działających jednocześnie organizacji. Każdy BC sam prowadzi wobec Japonii politykę, w tym finansową swojego Ośrodka / składki WKO i EKO, egzaminy etc./ A w chwili obecnej trwają prace nad utworzeniem wspólnej federacji zrzeszającej wszystkich BC i ich ośrodki. Ponieważ większość klubów shinkyokushin w Polsce działa w ramach PZK - czego wymaga znowelizowana ustawa nie jest łatwo stworzyć struktury krajowe. wymaga to przede wszystkim czasu. Ważne, że BC się póki co ze sobą dogadują. Tarcia jakieś tam oczywiście były ale po sierpniowym obozie i rozmowach jest bardzo dobrze. Jest dużo lepiej niż przypuszczałem.
Dlatego bardzo Ciebie Wyborowa proszę zamiast krytykować shinkyokushin w Polsce lepiej napisz nam coś więcej o strukturach IFK w Polsce.
IFK, która w mojej ocenie prężnie się kiedyś przy Twoim udziale rozwijała obecnie stała się niszową, nieznaną wręcz organizacją. Może zamiast przypierniczać się do Shin i Kan napisałbyś co robią Twoi uczniowie w Polsce. Uważam, że IFK ma wiele do zaoferowania, ma dobrych instruktorów i przed wszystkim legendę kyokushin w postaci Shihan Arneila. Czy zamiast prowadzenia czarnego PR u innych organizacji nie lepiej promować to co uważasz za dobre?
Zastanów się, bo zachowujesz się jak działacze jednej z opozycyjnych partii politycznych, twierdzący, że wszyscy inni są źli, gówno robią i na niczym się nie znają. To jest męczące...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Wyborowa ile godzin tygodniowo trenują czołowi zawodnicy Kyokushin z Rosji ?
Napisano Ponad rok temu
no to wychodzi że Ruscy są poza zasięgiem naszych zawodników..... zakładam też że trening Rosjan jest ciężejszy niż zawodników polskich ....Wyborowa ile godzin tygodniowo trenują czołowi zawodnicy Kyokushin z Rosji ?
czolowka cwiczy 2-3 razy dziennie po poltorej godziny, z jednym dniem wolnym. wychodzi do 30 godzin
Napisano Ponad rok temu
no to wychodzi że Ruscy są poza zasięgiem naszych zawodników..... zakładam też że trening Rosjan jest ciężejszy niż zawodników polskich ....Wyborowa ile godzin tygodniowo trenują czołowi zawodnicy Kyokushin z Rosji ?
czolowka cwiczy 2-3 razy dziennie po poltorej godziny, z jednym dniem wolnym. wychodzi do 30 godzin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w Taekwondo WTF jest to samo .....Polacy nie są wstanie zakwalifikować się na Olimpiadę , niemówiąc już o zajęciu medalowej pozycji......Judo , jak ktoś zacznie mierzyć wyniki z roku na rok kadra Polski ma coraz słabsze.....w wielu polskich klubach trening karate jest 2x tydzień ....już to zamyka drogę do osiągów . Co do prowadzonych treningów w polskich klubach to masz rację ....bez ładu i składu wrzucone wszystko razem w jedną jednostkę treningową ... trening techniczny , taktyczny , budowa wytrzymałości .....często prowadzący zajęcia tak naprawdę nie wie nad czym pracuje .
0 użytkowników, 5 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu