ćwiczeni na uda i pośladki
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A tak btw to
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Do tego solidne rozgrzewki plus aeroby
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Na brzuch to na przykład: wspięcia, świece, przeskoki nóg w podporze (jak niżej).
Napisano Ponad rok temu
przysiady na jednej nodze (przy nich dość ciężko utrzymać równowagę dlatego zawsze można się czegoś przytrzymać)
Bo co sobie ulatwiac zycie?
Napisano Ponad rok temu
Koleżanka nie chce być zawodową gimnastyczką tylko wzmocnić mięśnie nóg. Utrzymywanie równowagi przez chwycenie się czegoś nie zmniejszy w istotny sposób pracy jaką będą wykonywac mięśnie ud. Wykonywanie poprawnych technicznie pełnych przysiadów na jednej nodze wymaga dodatkowo zdolności do bardzo dobrej kontroli nerwowej swoich mięśni i wyćwiczonego wyczucia koordynacji, a to już może być dodatkowym celem ćwiczeń na którym jej nie musi zależeć.Bo co sobie ulatwiac zycie?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w pierwszej trójce wyników masz książkę. Kup ją, albo ściągnij z peba. Tam masz trening, obrazki i ćwiczenia.
Napisano Ponad rok temu
ale pytania o ukladanie planow i cala reszte to juz oznaka ciezkiego lenistwa.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
plan trenigowy, trening uda i pośladki, czy jakąś pokrewną frazę dostaniesz dziesiątki tysięcy odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że chodzi mu o to, że po wpisaniu w google:
plan trenigowy, trening uda i pośladki, czy jakąś pokrewną frazę dostaniesz dziesiątki tysięcy odpowiedzi
a mimo to wszyscy juz i tak udzielili sporo odpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
Myślę, że chodzi mu o to, że po wpisaniu w google:
a mimo to wszyscy juz i tak udzielili sporo odpowiedzi
Bo na budo każda(prawie;-) ) kobieta to skarb na wagę złota,stąd ta troska zapewne: )
Napisano Ponad rok temu
odpowiedz na pytanie jakie wciczeie najlepsze na cos to nie problem, i stad tyle odpowiedzi.a mimo to wszyscy juz i tak udzielili sporo odpowiedzi
ale tekst 'a ulozcie mi plan, diete, garderobe i fryzure' jak widac juz miliona odpowiedzi nie przyniosl
nie zebym byl zlosliwy, ale skoro chcemu pomoc pani podajac przykladowe cwiczenia to zaslugujemy na powazne traktowanie
Napisano Ponad rok temu
ale tekst 'a ulozcie mi plan, diete, garderobe i fryzure' jak widac juz miliona odpowiedzi nie przyniosl Wink
nie zebym byl zlosliwy, ale skoro chcemu pomoc pani podajac przykladowe cwiczenia to zaslugujemy na powazne traktowanie
Jesteś trochę złośliwy. :wink: Ludzie, trochę więcej empatii. Jak komuś są kompletnie obce zagadnienia związane ze sportem czy treningiem to nie wie gdzie i jak szukać. Nie wie tak jak Ty, że to zagadnienie było już gdzieś na innym forum poruszone (na którym komuś się jednak CHCIAŁO coś ułożyć), nie wie jak szukać za bardzo, trafia przypadkiem na takie forum sportowe jak budo, gdzie jak pewnie wierzy są ludzie obcykani w temacie i zwyczajnie prosi o pomoc. Nie jest to żadną oznaka lenistwa. Można wytłumaczyć, wskazać, ale na pewno nie wyzywać od leni czy wyśmiewać. Swoją drogą wartość merytoryczna forum w taki sposób też spada bo po to są m.in. fora żeby szukać fachowej porady u innych ludzi zainteresowanych daną dyscypliną i wymieniać się doświadczeniem.
P.S. Ja sam bym ułożył jakiś plan koleżance ale myślałem że może zrobi to wpierw jakis stary wyjadacz. Mi jeszcze daleko z wiedzą do trenera fitnessu.
edit: Tak na szybko z głowy.
nogi:
- przysiady (można z hantlą trzymaną na wysokości klatki lub hantlami po bokach)
- wyskoki z przeskokiem (przykucasz na jednej nodze do przodu, drugą ustawiasz z tyłu jak przy przysiadach wykrocznych, wykonujesz wyskok ze zmiana pozycji, nożycami)
- wykroki boczne (można także z hantlami)
- przysiady wykroczne (tak samo)
- przysiady z wyskokiem do góry
Rób to w obwodzie, po 15 sekund przerwy między ćwiczeniami, 60 sekund czasu trwania ćwiczenia (na początku możesz 45 jeśli nie jesteś w stanie robić więcej kondycyjnie). Rób 2 - 3 obwody.
brzuch:
przeskoki w podporze
wspięcia
rowerek (z dotykaniem łokciami za głową kolan)
świece
Możesz wykonywać tak samo w obwodzie, możesz tymi ćwiczeniami przeplatać ćwiczenia na nogi, możesz także je wykonywać osobno po jednej serii każde.
Napisano Ponad rok temu