... doszedłem do wniosku, że centrum dojadę szybciej na trening :twisted: :twisted:
swoim centrum, czy czyims ?
czy centrum centrum?
ktos tam pisal ze wzialem sie za cros trening... wiesz wlasciwie aikido bylo ktores tam, to ono bylo elementem crosa
Napisano Ponad rok temu
... doszedłem do wniosku, że centrum dojadę szybciej na trening :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Troche nie zrozumialem, co ma wspolnego trening z lokalizacja gdzie mieszkasz? To ty nie jedziesz na trening prosto z pracy??
Tak to było mega trudne..., po wielu godzinach medytacji..., głodówkach..., i łączeniu się z duchami moich przodków, doszedłem do wniosku, że centrum dojadę szybciej na trening :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Yonkyo nie działa i nikkyo nie działa dopóki nie dam Panu swojej ręki. To przekaz, który otrzymuje się ze swojej sztuki. Nikt nie jest silny. Nie technika jest przekazem. Myślę, że sztuka walki jest systemem chroniącym twoje życie, twoją jedność, twoją wolność i wolność ludzi w około. Musi się wiązać z harmonią z otoczeniem i z innymi ludźmi. Weźmy na przykład Mike'a Tyson'a. Jest bardzo silny, lecz został znokautowany dwukrotnie - przez dwie dziewczyny. Zawsze jest w niewłaściwym miejscu o niewłaściwym czasie. Budo powinno uczyć by być we właściwym miejscu o właściwym czasie...
Napisano Ponad rok temu
tak sobie siedze w robocie i czytam różne rzeczy...
Natrafiłem na wywiad z Tissier sensei, który rzeczowo wypowiedział się na temat...
Napewno część z Was go zna...
Napisano Ponad rok temu
Znamy, znamy...ale zapomnieliśmytak sobie siedze w robocie i czytam różne rzeczy...
Natrafiłem na wywiad z Tissier sensei, który rzeczowo wypowiedział się na temat...
Napewno część z Was go zna...
znamy, znamy
Napisano Ponad rok temu
Ninja, daj spokój, ten wywiad to antyreklama aikido!Polecam przeczytać...
Też tak kiedyś kombinowałem. Mam nawet taki gruby zeszyt z notatkami i różnymi eksperymentami. Wszystko to okazało się o kant ...do potłuczenia. Całkowicie odpuściłem sobie jakiekolwiek zastosowania klasycznych technik aikido w samoobronie chociaż nie odpuściłem sobie samoobrony, bo ten temat zwyczajnie mnie interesuje, jak innych historia albo zbieranie znaczków.Generalnie chodzi o mały komplecik technik, czysto mechanicznych, prostych i krótkich i nie odbiegających zbytnio od technik aikidockich. Oczywiście nie spowodują one zwycięstw w klatce, ale w przepychankach i z "trudniejszymi uke" całkiem fajnie się sprawdzają
Napisano Ponad rok temu
Pracą byś się zajął jakąśtak sobie siedze w robocie i czytam różne rzeczy...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
dziekuje :)Dobra, teraz specjalnie smile for Mr. Smile
czyli dokonales autoseleckci na wlasne potrzeby, czyli potwierdzasz to co mowie i koledzyZ całej tej grupy technik aikido i jitsu wybrałem z jakieś 15-20, które z punktu widzenia mechanicznego najłatwiej dają się zastosować, ale bardzo nie kłócą się z ogólnymi założeniami systemu...Generalnie chodzi o mały komplecik technik, czysto mechanicznych, prostych i krótkich i nie odbiegających zbytnio od technik aikidockich. Oczywiście nie spowodują one zwycięstw w klatce, ale w przepychankach i z "trudniejszymi uke" całkiem fajnie się sprawdzają
jasne, masz racje i dlatego nie mowie o odrzuceniu reszty, tylko o uzupelnieniu tej podstawy fizycznej, tylko tyle, zeby cialo, umysl i duch sie uczylyCo jest moim zdaniem istotne, całkowite ukierunkowanie treningu w tą stronę, wyłoży ci aikido "wewnętrzne"...porostu szkoda tej pozostałej części Aikido.
jesli Tobie pasuje to mnie nic do tego, to Twoja droga, Twoj wybor, ja go szanuje, a jesli mam sie ustosunkowac to i podoba mi sieO i tak właśnie, pasuje ci ( cholerna sku, w ten sposób nigdy nie dojdę do tej cholernej duchowości )
Napisano Ponad rok temu
Znamy, znamy...ale zapomnieliśmy
Anty reklama aikido to jest to co Wy tu wyprawiacie...
Napisano Ponad rok temu
pisałem-strzel teleporta- to bedzie znaczylo że przekroczyłes kolejny próg wtajemniczenia :wink: :wink: :wink: :wink:cholerna sku, w ten sposób nigdy nie dojdę do tej cholernej duchowości
no i znowu sex, drugs & rock'n'roll (i chlanie oczywiscie zamiast "drugs")A do duchoiwosci wlasnie dojdziesz jak zaspokoisz cialo i umysl... :-)
Napisano Ponad rok temu
Pomyśl przyjacielu dobrze...Aikido to Aikido. Nie ma Twoje, Moje...jakiego aikido? Twojego? Mojego?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
hehe, w bajki wierzysz moj drogi - jest, dopuki jestesmy Ty i ja
jak bedziemy jednoscia , bedzie jedno aikido
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A po czym wnosisz...?rzecz polega na tym ze np Twoje aikido jest calkowita antyreklama mojego...
lub odwrotnie
Napisano Ponad rok temu
A po czym wnosisz...?rzecz polega na tym ze np Twoje aikido jest calkowita antyreklama mojego...
lub odwrotnie
Napisano Ponad rok temu
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu