... tak, tak kochani, dlatego tu jesteśmy ))
Tak, uwierzylismy w to i chcemy wierzyc mimo wszystko
tylko to jest dobrze, bo warto wierzyc w dobre rzeczy
tylko to nadal za malo...
mozna wierzyc wszedzie i zawsze, bez aikido
Napisano Ponad rok temu
... tak, tak kochani, dlatego tu jesteśmy ))
Napisano Ponad rok temu
Nijak proszę cię.
Nijak też do tego przyłożyć jakiekolwiek inne ćwiczenia fizyczne, w tym wygibasy na macie pod nazwą aikido.
Dlatego nijak nie potraficie odpowiedzieć na moje pytania.
Napisano Ponad rok temu
No ładnie, jeszcze ze trzy lata i zaczniesz odróżniać co jest co! Czego nie można powiedzieć o Gościu, chociaż w jego przypadku napracowałem się o wiele bardziej.I jak tu Akahige przyłozyc do wyzwolonej doskonałosci reakcje proste i nawyki ruchowe?
Napisano Ponad rok temu
Ile razy mam powtarzać, że nie da się dowieść nieistnienia. Udowodnij mi że nie istnieją Zielone Skrzaty, te od teorii obracania kanapek masłem do dołu.Nijak proszę cię.
Nijak też do tego przyłożyć jakiekolwiek inne ćwiczenia fizyczne, w tym wygibasy na macie pod nazwą aikido.
Dlatego nijak nie potraficie odpowiedzieć na moje pytania.
Jesteś tego pewien na 100%
Napisano Ponad rok temu
oooo, tego mi brakowalo w watku. zajrzyjcie tu, czarodzieje http://www.forum-kul...showtopic=96980No ładnie, jeszcze ze trzy lata i zaczniesz odróżniać co jest co! Czego nie można powiedzieć o Gościu, chociaż w jego przypadku napracowałem się o wiele bardziej.I jak tu Akahige przyłozyc do wyzwolonej doskonałosci reakcje proste i nawyki ruchowe?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
wiec o co chodzi Mr Smilowi?
ano o to ze aikido jest taka SW w ktorej nic nie wychodzi, techniki, zasady, filozofia, duchowosc, mentalnosc, cobyscie tam sobie nie napisali, niestey nie wychodzi
cwiczymy jak w kabarecie: "pachamy taczki pachamy, gowno z tego mamy
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiście, że jest to racjonalizacja! Przykładem może być cały wywód Jeżyka jak to aikido nigdy go nie zawiodło w samoobronie. Podobnej racjonalizacji dokonała swego czasu nasza obrażalska koleżanka, co była w Chinach, a nie chce powiedzieć, jak było. O tu ciekawa dyskusja z emocjami:Jesli to prawda i zawdzieczasz to aikido, a nie jest to zwykla racjonalizacja, to rewelacja, podziwiam i szczerze zazdroszcze pozytywnie
Ja również tak miałem. Co więcej Smailu, jeszcze niedawno miałem wrażenie, że jesteś niereformowalnym "aikidockim betonem". Sam chyba kiedyś nim byłem. A potem przychodzi taki moment, że bam! Coś tam pęka w środku...W Czesiu... :roll:moge tylko powiedziec ze do pewnego momentu mialem podobnie, az nagle sie okazalo ze to zludzenie
Napisano Ponad rok temu
ORLY! Kolesie co to uczą aikida od prawieków, a za cross-training się wzięli przed chwilą, mają wątpliwości czy są betonem aikido.Ja również tak miałem. Co więcej Smailu, jeszcze niedawno miałem wrażenie, że jesteś niereformowalnym "aikidockim betonem". Sam chyba kiedyś nim byłem. A potem przychodzi taki moment, że bam! Coś tam pęka w środku...W Czesiu... :roll:
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Za cross training wziąłem się jakieś 12 lat temu. BJJ doszło na końcu. Wątpliwości, czy byłem betonem, czy nie, biorą się stąd, że nigdy nie wmawiałem ludziom, że aikido uczy samoobrony (słynne: "samoobrona jest ubocznym efektem treningu aikido") albo zawiera trening duchowy. Chociaż znaczenie czynnika mentalnego ( to nie to samo) zawsze podkreślałem.za cross-training się wzięli przed chwilą, mają wątpliwości czy są betonem aikido.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Aikido daje odpowiedź na tak ważki dylemant? Toż to prawdziwe pacaneum!- apartament w centrum, czy dom pod warszawą
Napisano Ponad rok temu
Aikido daje odpowiedź na tak ważki dylemant? Toż to prawdziwe pacaneum!- apartament w centrum, czy dom pod warszawą
Co wybrałeś? Jaki był związek aikido z wyborem?
Napisano Ponad rok temu
Troche nie zrozumialem, co ma wspolnego trening z lokalizacja gdzie mieszkasz? To ty nie jedziesz na trening prosto z pracy??Tak to było mega trudne..., po wielu godzinach medytacji..., głodówkach..., i łączeniu się z duchami moich przodków, doszedłem do wniosku, że centrum dojadę szybciej na trening :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tak to było mega trudne..., po wielu godzinach medytacji..., głodówkach..., i łączeniu się z duchami moich przodków, doszedłem do wniosku, że centrum dojadę szybciej na trening :twisted: :twisted:
Napisano Ponad rok temu
Tak to było mega trudne..., po wielu godzinach medytacji..., głodówkach..., i łączeniu się z duchami moich przodków, doszedłem do wniosku, że centrum dojadę szybciej na trening :twisted: :twisted:
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu
- Ponad rok temu