Widzisz, pomimo uzywajnia tych samych słów nasze siatki pojęciowe daleko się od siebie różnią - odsyłam do opisu Randala o przyczynach postrzegania świata. Zatem trudno będzie dojść do porozumienia :wink: Ale spróbuję Ja piszę o kontekście pokazując przykłady (trochę przerysowane dla uwypuklenia sytuacji), ty zaczynasz to rozkładać na cześci gubiąc kontekst a skupiając się na detalach. Doprowadza to do tego że wchodzisz w sfery w ogóle nie związane z przykładem (patrz użycie broni i odpowiedzialność prawna). Jak chcesz porozmawiać na tematy wojska czy policji to zapraszam na priva tylko określ czy jesteś praktykiem czy miłosnikiem tej tematyki :wink: bo to bedzie inna rozmowa.[Hmm ujmę to tak - powinno się zapytać innych userów forum co rozumieją z Twoich porównań. Jeśli w większości będzie to coś innego niż ja odbieram, to chętnie dowiem się co tak naprawdę miałeś na myśli i z chęcią podyskutuję jeśli moje zdanie będzie inne, a gdy siła argumentów będzie po Twojej stronie to z chęcią przyznam rację. Jeśli jednak staną po mojej stronie co Ty zrobisz ???
A może bez proszenia rozrysuj mnie niewiernemu co poeta miał na myśli :wink:
Sęk w tym, że nie ma problemu, ale ty go próbujesz znaleźć. :wink:
hahaha dobre, a teraz coś w kategorii faktów może podaj ... Dasz radę ? Czy też sprowadzamy dyskusję na niższy poziom ?
Fakt 1: przytoczyłeś wypowiedź BLU z którą się zgodziłem
Fakt 2: na moją zgodę zapytałeś w czym problem, wnioskuję więc, że skoro pytasz o to, to ten problem znalazłeś lub znajdujesz
Fakt 3: na podstawie powyzszego wniosku stwierdzam, że ja nie widzę problemu
Natomiast próba deprecjonowania moich wypowiedzi wskazuje, że masz problem ale inny a jaki to zastanów się :wink: