kettle - zacząć przygodę
Napisano Ponad rok temu
Ja obecnie wymieniam cały swój park maszynowy na pro grade Jak by ktoś chciał kupić parę solidnych żeliwnych szesnastek lekko odrapanych mam na sprzedaż.
Przy okazji macie tutaj trenera wymienionego wcześniej Denisova
Jeżeli kiedyś chociaż w połowie doścignę tego mutanta to będę bardzo zadowolony ;-)
Napisano Ponad rok temu
jesli tak to napiszcie tutaj jaki ćwiczenia należy robic jesli macie jakieś filmy z tymi ćwiczeniami wklejajcie linki
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
klatę chyba da się wytrenować jednym kettlem
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
?no i moze komplikowac sprawe kwestia uchwytu
Jeżeli trzymasz nadgarstek prosto, a w nim ciężar, to inaczej będą siły działać , gdy trzymasz kettle a inaczej gdy trzymasz hantle. Jest dużo ćwiczeń, gdzie hantla jest wygodniejsza, albo po prostu jestem do niej bardziej przyzwyczajony
Napisano Ponad rok temu
Przeczytałem 17 stron tematu(reszta jutro) i postanowiłem, że włącze kettle do swoich treningów. Oceniłem, że na początek 12 będzie wystarczająca. Widzę, że na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] są odważniki z rączkami w różnych kształtach. Jaka rączka jest najwygodniejsza?
Napisano Ponad rok temu
wydaje mi się, że ważne, żeby na uchwycie w górnej części dało radę złapać dwoma dłońmi, ćwiczyłem też na kettlu o węższym pałąku, do tego rączka załamywała się praktycznie pod kątem prostym i komfort ćwiczenia był niższy
Napisano Ponad rok temu
Hej.
Przeczytałem 17 stron tematu(reszta jutro) i postanowiłem, że włącz kettle do swoich treningów. Oceniłem, że na początek 12 będzie wystarczająca. Widzę, że na [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] są odważniki z rączkami w różnych kształtach. Jaka rączka jest najwygodniejsza?
Najlepsze odważnik to tylko stalowy Pro Grade. Ostatnio wymieniłem sobie dwa zestawy żeliwnych (nie był to typowy chłam z allegro) na właśnie te turniejowe. Zunifikowany kształt do tego rączka idealna przy dużych powtórzeniach brak odcisków.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Czy mój plan ma sens?- 12 KG tylko na początek np. winylowa ,żeby złapać technikę, a potem coś lepszego 16 KG.
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
btw, nawet jesli nie pro to i tak nie bralbym winyla, tylko raczej stal. pamietam winyl duzo mocniej mi robil odciski, bo nie jest "sliski", i nawet kreda nie pomagala. nie wiem jak inni?