kettle - zacząć przygodę
Napisano Ponad rok temu
Zapraszam serdecznie do zapoznania się z metodami treningowymi Pavla Tsatsouline'a
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
K_P
Napisano Ponad rok temu
jaaa dzisiaj jestem po pierwszym treningu ketlem 24 i 2x16 kg xD
i jak wrażenia?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. jak zobaczylem swoje odbicie w oknie jak wyciskam nad glowe ketlla to sie przerazilem... przeciez to jest 2 razy wieksze od mojej glowy xD
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
16tką to zrobię i dwa pod rząd... Z kolei 20tką dochodzę gdzieś max do snatch'y... (chociaż każde ćwiczenie z osobna zrobię spokojnie 24kg i więcej).
Na razie robię jednak z odkładaniem pomiędzy ćwiczeniami, bo nie widzę innej metody, aby stymulować do wzrostu i pracy.
Co sądzicie?
Napisano Ponad rok temu
btw: do dzis kontuzji jeszcze nie mam, technike chyba krok po kroku poprawiam, mało tego, przestały boleć mnie moje odwieczne kontuzje, tzn. łokieć, bark, kolano, lędźwia. Nigdy nie czułem sie lepiej Mam nadzieje, ze ten trend sie utrzyma
btw2: kupiłem domenke kettles.pl - moze cos wykombinujmy wspolnie?
Napisano Ponad rok temu
wiesz co, pamietaj, ze te "4kg" to jest 20% przy skoku z 16 na 20 a przy 300 powtorzeniach objetosc wzrasta z o 1200kg !
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
przestały boleć mnie moje odwieczne kontuzje, tzn. łokieć, bark, kolano, lędźwia. Nigdy nie czułem sie lepiej Mam nadzieje, ze ten trend sie utrzyma
Teraz to już naprawdę brzmi to dla mnie interesująco
Mam pytanie: czy programy takie jak np. 300 zapewniają równowagę mięśniową? Czy może trzeba czymś dobijać?
I jeszcze do tych, którzy ćwiczą kettlem w małych pomieszczeniach typu pokój w mieszkaniu: odczuwacie jakiś znaczący dyskomfort z tytułu ograniczonej przestrzeni?
Napisano Ponad rok temu
Po prostu połączenie na cykl "bez odkładania" - na razie mnie dobija. Ale chyba będę robił cały czas tak jak robię czyli dochodzić bez odkładania do maska, a potem dokańczać już z odkładaniem. I starać się wydłużać fazę "bez odkładania". Maxwell podkreśla, żeby nie rezygnować z techniki na korzyść czasu...
Napisano Ponad rok temu
ja ostatnio odkrylem, ze robilem dosc spory blad przy rwaniu. nie wiem czemu, ale wbilo mi sie do glowy, ze wszystko na kettlach ma wygladac "swingowo" czyli obszerny ruch i potem dopiero zmiana toru. i nagle mnie olsnilo ze to przeciez ma wygladac bardziej jak high pull, z tym odciagnieciem do tylu jakby szybciej, i ruch kettla jest bardziej pionowy. d'oh