Shotokan Cultural Institute - Poland SCI
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Ale chemik i zgredol mogą pewnie coś napisać :-)
Napisano Ponad rok temu
Sensei Claudio z kolei poświecił dużo czasu zagadnieniu poruszania się w walce. Okazuje się, że kihon ippon kumite robiony w sposób sformalizowany nie jest najlepszą metodą ćwiczenia kumite (zwłaszcza dla zaawansowanych). Poza tym około dwóch i pół godziny poświęcone zostało na Goshin-do. I znowu – niby wszystko proste a nawet zaawansowani (niektórzy przynajmniej) wykazywali wyraźne objawy zbaranienia (ostatecznie robiąc wszystko po swojemu). Jeśli chodzi o poziom grupy – oceniony został, jako dobry, Claudio chwalił zwłaszcza dobrą atmosferę, jaka panowała na treningach, no i oczywiście poziom dzieciaków. Mieliśmy kilku gości z zewnątrz (wałecka ekipa przyjechała w dosyć mocnym składzie :wink: ) myślę, że wyjechali zadowoleni (inni nie przyjechali, bo nie było piaskownicy w planie ).
Z innych rzeczy – strajk obsługi lotniska we Włoszech poprzestawiał nam trochę harmonogram, no a sensei Claudio po wizycie w Polsce zapowiedział szybkie przejście na ścisłą dietę :wink: .
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A gdzie tak jeszcze jest?Zwłaszcza nauczany w tzw. "tradycyjny" sposób, czyli nic poza kata, kihon i kihon kumite?
Napisano Ponad rok temu
A gdzie tak jeszcze jest?
Czy to ma znaczenie - gdzie? Przejdź się po klubach i zobacz sam. Nie rozumiem, dlaczego na vortalu jest moda na wietrzenie sensacji i poszukiwania klubów "gdzie tak jest". Ukamienujesz potem?
Możesz mi wierzyć na słowo lub nie. Dla mnie nie to najmniejszego znaczenia. ;-)
PS kihon kumite, to nie tylko kihon ippon. Tak dla wyjaśnienia.
Napisano Ponad rok temu
Nie rozumiem, dlaczego na vortalu jest moda na wietrzenie sensacji i poszukiwania klubów "gdzie tak jest". Ukamienujesz potem?
Możesz mi wierzyć na słowo lub nie. Dla mnie nie to najmniejszego znaczenia. ;-)
PS kihon kumite, to nie tylko kihon ippon. Tak dla wyjaśnienia.
Uderz w stół... Po co nerwy. Skoro coś piszesz, to mam prawo zapytać, więc z ciekawości zapytuję. Prosta jak drut sprawa. :roll:
P.S.
Gdybym chciał dziecko zapisać na tradycyjny shotokan to chciałbym wiedzieć, kto ćwiczy "źle", żeby nie było gafy.
Napisano Ponad rok temu
Jeżeli ktoś chce zapisać dziecko i jest zainteresowany konkretnym klubem, to może po prostu zapytać w osobnym temacie o opinie. Choć tu chyba też bardziej pewna jest osobista wizyta w klubie, bo nie sądzę, żeby na vortalu byli ludzie ze wszystkich klubów w całej Polsce.
Risk, z tego, co wiem, to sporo jest takich klubów. Osobiście, myślę, mogłabym Ci wymienić ze 3 pewnie. Także podanie nazwy jednego klubu absolutnie nie zmienia tu nic poza szkodzeniem danemu klubowi - podczas, gdy wcale nie jest odosobniony. Publiczna nagonka z informowaniem ma niewiele wspólnego.
Mogę Ci natomiast powiedzieć, że jiyu kumite to ja po raz pierwszy widziałam dopiero na szkoleniu SCI.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Seminarium KATA SEPAI - Okinawan GojuRyu - Tarnowskie Góry
- Ponad rok temu
-
Wzmocnienie mięśni ud...!
- Ponad rok temu
-
Ksiazka kyokushinkan
- Ponad rok temu
-
Pytanie do Instruktorów
- Ponad rok temu
-
Grupa Kamui z filmu Kill Bill Tarantino w Polsce!
- Ponad rok temu
-
Ippon kumite
- Ponad rok temu
-
Różnice w technikach ręcznych karate a boks
- Ponad rok temu
-
Okinawskie Karate- Grappling
- Ponad rok temu
-
Ubezpieczenie i etyka