Trening wytrzymalosciowy/kondycyjny
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
to wez 5ciu kolegow, sparring i co minute wchodzi nowy swiezy.ale zaznaczam, chodzi mi o wydolnosc pod walke
Ja popieram to wyjscie. Chcesz byc w czyms dobry to rob wlasnie to. Wiec skoro chcesz miec kondycje do walki- walcz duzo, zmieniaj przeciwnikow zebys przypadkiem nie byl zmeczony mniej od nich i do dziela!
Napisano Ponad rok temu
...ze masz dostep do odpowiedniej ilosci chetnych sparingpartnerow
Itosu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
pff. gdybym mogl cwiczyc jak chce, to bym 3h mial dziennie mma i nie chodzilbym w ogole na silke.popieram novocaine'a. to naprawde najlepsza opcja pod jednym warunkiem...
...ze masz dostep do odpowiedniej ilosci chetnych sparingpartnerow
Itosu
Napisano Ponad rok temu
pff. gdybym mogl cwiczyc jak chce, to bym 3h mial dziennie mma i nie chodzilbym w ogole na silke.
taaaaaaa... Ty bez silki bys wytrzymal max. 2 tygodnie gryzloby cie ze bez martwych i siadow ci sila spada
Napisano Ponad rok temu
pff. gdybym mogl cwiczyc jak chce, to bym 3h mial dziennie mma i nie chodzilbym w ogole na silke.
taaaaaaa... Ty bez silki bys wytrzymal max. 2 tygodnie gryzloby cie ze bez martwych i siadow ci sila spada
jakie dwa tygodnie maks 4 dni
Napisano Ponad rok temu
maks 4 dni to wytrzymuje bez zmiany programujakie dwa tygodnie maks 4 dni
Napisano Ponad rok temu
Zrobiłem to dziś po treningu tyle, ze nie przez 10 sek a po 10 powtórzeń w sześciu seriach - daje radę i to nieziemsko 8)pojawilo sie kiedys na budo
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
(...)
Napisano Ponad rok temu
Rano przed pracą chciałbym robić trening o wysokiej intensywności (tabata, HIIT, kettle). Z tego co się orientuję, to tego rodzaju treningu nie powinno się wykonywać na czczo. Wieczorny trening kończy mi się dosyć późno, co powoduje, że kładę się spać ok. 23.00.
Żeby zrobić trening przed pracą muszę wstać o 6.00. 7 godzin ciągłego mi wystarcza, ale mniej, to już problem. Ma ktoś jakiś pomysł co zrobić z tym nieszczęsnym jedzeniem? Czy jedynym rozwiązaniem jest wstać powiedzmy o 4.30, żeby zajrzeć do lodówki?
Napisano Ponad rok temu
A co do kondycji pod walkę można jeszcze taki mix, przy niedostatku sparring partnerów:
dwie minuty walki, 30 sek ostrego machania (burpees, wymachy itp) i kolejne 2 min walki itd. Partner te 30 sek odpoczywa. Albo dłużej, jak tam dajecie radę