białko pod rzeźbę do oceny
Napisano Ponad rok temu
mam dietę "na rzeźbę". jestem po cyklu kretyny i obecnie łykam bcaa, lecz chciał bym się przerzucić na białko z obrazka.
ktoś to brał? jak oceniacie? nie rzuca się "w tłuszcz"?
ogólnie znalazłem na necie tylko opinie o jego zajebistym smaku i tym że ładnie pompuje, ale mnie smak ani budowanie masy nie interesują... tylko rzeźbienie.
ew, co sądzicie o połączeniu ARGI POWER przed treningiem "na spalanie" i porcji białeczka po?
proszę o opinie TYLKO TYCH CO TO ZAŻYWALI.
pozdro
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
2) nie wierz opiniom jakoby bialko moglo w jakikolwiek sposob wplywac na tzw. pompe miesniowa.
3) to jest standardowe WPC, ponadto marka nie szczegolnie znana, wiec zapewne duzo wypelniaczy i cukrow, zbednych dodatkow(sadze ze przyciagnela cena)... yyy
Skład w 100g:
Energia: 408kcal
Białko: 78g
Tłuszcz: 8g
Węglowodany: 6g
Profil aminokwasowy:
Kwas Glutaminowy: 17,7g
Kwas asparaginowy: 11,2g
Leucyna: 10,7g
Treonina: 7,1g
Prolina: 6,3g
Izoleucyna: 6,1g
Walina: 5,7g
Seryna: 5,5g
Alanina: 4,8g
Fenyloalanina: 3,3g
Cystyna: 2,9g
Tyrozyna: 2,8g
Arginina: 2,7g
Metionina: 2,1g
Histydyna: 2,0g
Glicyna: 2,0g
Tryptofan: 1,7g
Porcja: 30g
Ilość Porcji w opakowaniu: 25
4) ja bym powiedzial ze bialko przy redukcji to swietne rozwiazanie jako uzupelnienie diety, ale nie to bialko (na 100g az 8g tluszczu, a mniemam ze nie sa to zdrowe tluszcze + 6g wegli) no i te 25 porcji na nie dlugo starczy. Jesli cos moge polecic to nowe bialko z VPX Syngex(szukaj znany portal aukcyjny) - swietne pod redukcje.
aha 5) argi power jak najbardziej przed treningiem wieksza dawke jednorazowna.
pozdr
Napisano Ponad rok temu
Bardziej bym się obawiał czy aby skład etykietowy jest zgodny z rzeczywistym. Marka ogólnie mniej znana, ale o ile pamiętam to związana z Trec'iem - więc chyba bez wałków. Poszukaj - może już robili testy na "tych innych forach".
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Inne odzywki bialkowe maja tluszcz miedzy 2.5-10g, wegle podobnie.
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Wartość energetyczna 1559,8 kJ / 369,2 kcal 467,9 kJ / 110,8 kcal
Białko do 75 g w s.m. do 22,5 g w s.m.
Węglowodany 5,3 g 1,6 g
Tłuszcz 7,1 g 2,1 g
Peptyd L-glutaminy 2 g 0,6 g
Lecytyna, w tym: 200 mg 60 mg
Cholina 36 mg 10,8 mg
Inozytol 26 mg 7,8 mg
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]Zawartość w porcji (30 g):
Wartość energetyczna 111,9 kcal/473,7 kJ
Białko 22,5 g
Węglowodany 2,1 g
Tłuszcz 1,5 g
Sód 12 mg
leciałem alfabetycznie i dalej niż za literę A nie doszedłem. Jak dla mnie jeśli tanie (a tanie jest) to jak najbardziej będzie ok, jako suplement diety.
Napisano Ponad rok temu
To jest surowiec Treca na licencji sprzedaży sklepu blue forum. Nawet opakowanie już to samo, co w przypadku innych Trecowskich białek w folii (na początku jak dobrze pamiętam była żółtawa folia).3) to jest standardowe WPC, ponadto marka nie szczegolnie znana, wiec zapewne duzo wypelniaczy i cukrow, zbednych dodatkow(sadze ze przyciagnela cena)... yyy
A co do samego białka i pompy - efekt pompy, to nic innego jak niski poziom BF. Dlatego ostra jak brzytwa rzeźba daje efekt napompowania mięśni.
Partyzant, możesz to białko spokojnie szamać - smak świetny, nie pieni się jak Ostrowia i szejkerem trzepać długo nie trzeba. Nie bój się, że Cie zaleje, bo styknie uwzględnić zawartość tłuszczu i węglowodanów w porcji do całodniowego zapotrzebowania.
Napisano Ponad rok temu
Będzie takie kompendium wiedzy 8)
Znaczy rozumiem, że z odżywek to będziesz używał tylko tego białka po aerobach i pływaniu? Znaczy żadnych odżywek więcej? Bo też myślę nad tym
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
a link wrzucam do tematu o odchudzaniu;)
pozdro i dzięki za podpowiedzi
Napisano Ponad rok temu
biorę je od jakichś 3 tygodni. bardzo dobrze się rozpuszcza, wanilia i karmelkowe pyszne, truskawka-banan świństwo do potęgi n-tej!
dobrze regeneruje, lecz mimo dobrej diety trochę zalewa tłuszczem.
ogólnie na plus.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
w sumie miałeś racje z tym co napisałeśmiałem coś napisać ale skasowałem :twisted:
Napisano Ponad rok temu
zmien diete.parę słów o WPC vita fit
biorę je od jakichś 3 tygodni. bardzo dobrze się rozpuszcza, wanilia i karmelkowe pyszne, truskawka-banan świństwo do potęgi n-tej!
dobrze regeneruje, lecz mimo dobrej diety trochę zalewa tłuszczem.
ogólnie na plus.
bialko nie ma prawa samo w sobie zalewac tluszczem. nawet a ilosc wody podskornej nie powino wyrazie wplywac.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Niedziel, jeden szejk to jakieś 140 kcal, wiec bez przesady.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
może źle obliczyłeś dzienne zapotrzebowanie na kalorie?liczysz dokładnie posiłki?jakie proporcje na kg masy ciała