Dieta ocena
Napisano Ponad rok temu
Sniadanie:
100b ryzu + jogurt naturalny
3-4 kanapki z serem/szynka
2 śniadanie w szkole:
4 kanapki z serem/szynka/twaróg
Obiad:
To co będzie w domu ale ja zazwyczaj jem gotowana piers z kurczaka/udko + duzo ziemniakow(nie wiem czy to jest dobre na mase) i jakas surowa. Zupa z makaronem.
Podwieczorek:
4 jajka na twardo + tunczyk
Kolacja:
4 kanapki z serem/szynka/twaróg
Przed snem:
100g ryzu + banan + serek wiejski.
Jem tez pomiedzy posilkami owoce np. jablka i warzywa.
Napisano Ponad rok temu
najpierw oblicz swoje zapotrzebowanie kaloryczne dodaj 300 Kcal i postaraj sie ulozyc odpowiednia diete
2.5 g białka, 5-6 g weglowodanow, 1.5 g tluszczy na kilogram masy ciala mniej wiecej + dodatni bilans kaloryczny
zaladowalem fajny programik dla Ciebie ' o ile sie nie mysle ze to on '
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Van Damme dzieki za programik:D Wychodzi mi ze jem tyle ile napisal Van czyli 3300 kalori czylo tyle ile potrzebuje + 300. Okolo 170g bialka, 70-80g tluszczu i 450g weglowodanow czyli 6xmoja waga. Jesli bede sie tego trzymal to przybiore na masie? Acha i trening FBW.
nie ma sprawy, wraz ze wzrostem wagi zwieksza sie zapotrzebowanie bedziesz widzial po sobie czego Ci w danym momencie brakuje
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
A zwykly? Z tego programu wynika ze 100g zwyklego chleba to okolo 50g weglowodanow.Można jeść razowy
Napisano Ponad rok temu
A zwykly? Z tego programu wynika ze 100g zwyklego chleba to okolo 50g weglowodanow.
TO lipne węglowodany o wysokim IG, poza tym biały chleb jest oczyszczony
Napisano Ponad rok temu
TO lipne węglowodany o wysokim IG, poza tym biały chleb jest oczyszczony
programik pokazuje tylko ogolne dane: Białko, weglowodany tluszcze, ale nie wszystkie sa ZDROWE - korzystne dla organizmu
WTF ?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
01.02.2010 - 67kg
09.03.2010 - 71,5kg
czyli w niecale poltorej miesiaca przytylem 4,5kg. Ostatnio dodalem do diety jeszcze jeden posilek, mam ich teraz 7/dziennie. Mam jeszcze pytanie? dotychczas jadlem chleb bialy/zwykly, czy lepszy jest chleb razowy bo mam zamiar sie na niego przerzucic, czy ma porownywa;lna ilosc weglowodanow itp.? I jak tam dobrze ide z waga?
Napisano Ponad rok temu
Dzisiaj mialem kolejne wazenie, moja waga przedstawia sie tak:
01.02.2010 - 67kg
09.03.2010 - 71,5kg
czyli w niecale poltorej miesiaca przytylem 4,5kg. Ostatnio dodalem do diety jeszcze jeden posilek, mam ich teraz 7/dziennie. Mam jeszcze pytanie? dotychczas jadlem chleb bialy/zwykly, czy lepszy jest chleb razowy bo mam zamiar sie na niego przerzucic, czy ma porownywa;lna ilosc weglowodanow itp.? I jak tam dobrze ide z waga?
7 posiłków to za dużo.Jeżeli chcesz zwiększyć kalorykę czy ilość białka w diecie, po prostu zwiększaj porcje jedzenia (szczególnie ważne jest kaloryczne śniadanie).
Razowy jest o wiele lepszy od białego.
Napisano Ponad rok temu
7 posiłków to za dużo.Jeżeli chcesz zwiększyć kalorykę czy ilość białka w diecie, po prostu zwiększaj porcje jedzenia (szczególnie ważne jest kaloryczne śniadanie).
Razowy jest o wiele lepszy od białego.
Tzn wlasciwie to 6 bo pierwsze danie i drugie powinno sie liczyc chyba jako jedno:D Na sniadanie szamam okolo 700 kalorii. Ale mysle ze waga poszla w gore ok:D
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu