Oyama IKF - Oyama WOKO
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ps. nikt niczego nie zastrzegł, mamy prawa do kanji Oyama, znak się zmienił.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Z racji fachu mam glebokie wspolczucie dla chorych ludzi, wiec jeszcze raz ustosunkuje sie do twoich wynurzen- a wiec po kolei:
[quote name="budo_inhetos"]Kirin albo kręcisz :wink: , albo niemasz pojęcia jak sprawy się mają :wink: zastrzegliście w Polsce znak Oyama WOKO organizacji Yasuhiko z którą z dziś niemacie nic wspólnego i zablokowaliście nurt Oyama WOKO w Polsce (...)Powiedz mi Kirin tylko jedną rzecz czy to jest według normalne że Yasuhiko Oyama szef legalnie powołany na to stanowisko Oyama WOKO nie może działać w Polsce :wink: [/quote]
Juz kilkakrotnie to tlumaczylem...Gdy zastrzegano w Polsce znak Oyama Karate organizacja byla kierowana przez Shigeru Oyama- nie jest to, jak to ujales, "organizacja Yasuhiko" : tworca stylu jest SHIGERU OYAMA, i na jego akceptacji bazuje zastrzezenie znakow. TWORCA stylu jest dla mnie wyzsza instancja. I - ohhhhh- wybacz, ze fakt istnienia Oyama IKF jest tak nie na reke Y.Oyama, "baaaaardzo mi przykro" ze tak niewygodnie ustawilismy mu sie do bicia.
[quote name="budo_inhetos"] Teraz jeszcze chciałbyś wysłać mnie do sądu.[/quote]
KIEDY DO CIEZKIEJ CHOROBY GROZILEM CI SADEM?!?!?!?! PRZECZYTAJ PO KOLEI MOJE POSTY - NIGDY O CZYMS TAKIM NIE WSPOMNIALEM. JUZ KOLEJNY RAZ POSADZASZ MNIE O WYGLASZANIE HASEL, O KTORYCH NAWET NIE POMYSLALEM! JESTES NAJLEPSZYM DOWODEM NA TO, ZE 70% LUDZI NIE ROZUMIE CZYTANEGO TEKSTU!!!!!
Jesli sam jestes w stanie wymysiac - i co gorsza: publikowac i komentowac - pytania, twierdzenia, oskarzenia, to po jaka cholere jest ci to forum?! Zaloz sobie prywatna strone, gdzie sam bedziesz mogl na siebie naskakiwac z oskarzeniami, a potem sam sobie odszczekiwac - bo poki co to wlasnie robisz. Biedny, biedny, biedny... ale nie martw sie- sa odpowiednie leki, terapia...
[quote name="budo_inhetos"].Kirin byłeś pewny w 100 % że Shigeru prowadził wszystkie egzaminy dan , a jak było :? [/quote]
Jesli chodzi o egzaminy- przyznaje: event DOKONCZENIA egzaminu bez udzialu Oyamy mogl miec miejsce. Jednak nawet wowczas odbywalo sie to za wiedza i przyzwoleniem S.Oyamy, zas zdajacy brali wczesniej udzial w egzaminie, ktory on prowadzil. NIKT NIE NADAJE STOPNI MISTRZOWSKICH CALKIEM BEZ WIEDZY S.OYAMY. Scenariusz: egzamin z Shigeru, akceptacja konkretnych osob do zaliczenia konkretnych elementow pod nadzorem wyznaczonego instruktora. Zreszta: tak na dobra sprawe to z jakiej racji przeprowadzenie egzaminu przez wyznaczonego polskiego instruktora mialo by byc naganne? Poprzypieprzaj sie do innych organizacji, w ktorych taka praktyka- prowadzenie egzaminow na dan OD POCZATKU DO KONCA przez polskich instruktorow - jest na porzadku dziennym.
[quote name="budo_inhetos"]Pisałeś o startach zawodników Maany Matiasa z zawodnikami Kyokushin [/quote]
Pisalem o startach zawodnikow Kyokushin w zawodach organizowanych przez Mattiasa.
[quote name="budo_inhetos"]Kanreikai organizacja powstała aby połączyć aspekty techniczne Kyokushin i Oyama Karate Ha Ha dobre dawno tak się nie uśmiałem niezły frazes co[/quote]
A Kyokushin jest stylem stworzonym z elementow karate, kick-boxingu, elementow kempo (ktore M.Oyama studiowal w mlodosci), szczypty "chinszczyzny" (Iken). :wink: Zastanow sie co jest dla ciebie wada :wink: [/quote]
Napisano Ponad rok temu
Teraz jeszcze chciałbyś wysłać mnie do sądu.
Do sadu nie - ale do poradni psychiatrycznej: na pewno
Napisano Ponad rok temu
Teraz jeszcze chciałbyś wysłać mnie do sądu.
Do sadu nie - ale do poradni psychiatrycznej: na pewno
Mokuso - chwila relaksu panowie
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
He He chyba dyżurujesz tu na stałe Yasuhiko zwariował , potem nawstawiałeś Sandokanowi bo zaczął pytać , teraz mi się każesz leczyć włóż Kirin głowe do lodówki na 20 minut , po wyjęciu może otrzeżwiejesz Kirin żeby była jasna sprawa nie jesteś dla mnie Oyama Karate tylko Kanreikai pomost , zresztą dla ciebie co to zaróżnica sam pisałeś że pod potem treningu każde kanji takie same dla ciebie wszyscy zwariowali co nie klaszczą pod Oyama IKF i przechodza cicho nad gieszeftami :wink: zaproponuj lepiej leczenie tym co twożą American Mc Donalds Karate :wink:
podsumujmy:
jeden z braci sie zestarzal
drugi zbzikowal
pasy w oyama daja za darmo bez egzaminow, a dodatek jakies trefne bo trzeba je weryfikowac
to znaczy nie za darmo, bo wszystko robia dla pieniedzy
oznakowani sa jak przyczepa ciezarowa
karate jest na poziomie makdonald, totalny magines i kaszanka.
Mimo to przeszlo 50 klubow funkcjonuje w polskiej organizacji Oyama, moze oni o tym wszystkim nie wiedza?
Napisano Ponad rok temu
Jak mozesz wiedziec cokolwiek o poziomie Oyama Karate...
Masz rację. Nie mogę nic wiedzieć o poziomie Oyama Karate bo go w Polsce nie ma Jest tylko prywatna firma Dyducha
Ja sie tlko dziwie ze instrktorzy starej ekipy jak Poul toleruja takie nadanie danow tym co nie majom pojęcia o Oyama. A;le dany maja
No i dlatego Yasuhiko żądał weryfikacji stopni Jeżeli wszyscy by znali materiał ze swojego stopnia to taki egzamin powinni zdać z zamkniętymi oczami. Nie ma się czego bać. Skoro był na to opór to tylko źle świadczy o ich umiejętnościach.
No a kto po dobroci wpuści konkurencję na własne podwórko?...dlaczego nikt w Polsce nie może używać orła Oyama WOKO bez zgody Shihana J.D
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Enshin Warsaw Poland
- Ponad rok temu
-
Trening kumite w kyokushin
- Ponad rok temu
-
ZGRUPOWANIE GOJU-RYU LIPINKI ŁUŻYCKIE
- Ponad rok temu