Potrzebuję diety
Napisano Ponad rok temu
Uczę się a więc nie mam czasu różnego rodzaju skomplikowane diety;/
Bardzo proszę o jakąś dietę najlepiej jak najtańszą (trochę ćwiczę: pompki codziennie, brzuszki, hantle, w porze letniej rower)
Bardzo proszę o pomoc!!!;/
Napisano Ponad rok temu
Skoro chcesz tracić kg, to ujemny bilans kaloryczny, mało węglowodanów, i dużo białka. A więc unikaj: Chleba, makaronu, ryżu, ziemniaków, a jedz: mięso chude, jajka, nabiały, ryby
Kawałek na ten tydzień:
http://www.youtube.com/watch?v=Zq64GRGpLQc
Napisano Ponad rok temu
Cześć,
Skoro chcesz tracić kg, to ujemny bilans kaloryczny, mało węglowodanów, i dużo białka. A więc unikaj: Chleba, makaronu, ryżu, ziemniaków, a jedz: mięso chude, jajka, nabiały, ryby
Ahaa bo chciałem kupić sobie spalacz żeby mi to pomogło zwalić te kilogramy... pytałem "eksperta" to napisał mi że mam dietę se zrobić...
zapytałem go czy nie mogę po prostu ograniczyć jedzenia to odpisał mi
Cytuję
ciezko bdzie bo organizm chudnie na ujemnym bilansie kalorycznym
ale jesli za duzo sie kalori obetnie
to organizm zamiast chudnac
bedzie wszystko odkladal w tluszcz
Nie wiem w końcu co mam zrobić ;/
Napisano Ponad rok temu
Kawałek na ten tydzień:
Napisano Ponad rok temu
A np kanapki z chlebem jeść ? i normalnie z mięsem czy jak ?
tak samo obiady?? czy po prostu wybierać sobie takie rzeczy żeby miały jak najmniej węglowodanów?
Bo jak mi mama gotuje to wiesz...;p będę musiał sam sobie obiady robić;p
Napisano Ponad rok temu
A więc mam 17 lat ważę około 85 kg. wzrost 175 cm. Potrzebuję diety aby spalić parę kilogramów...
Uczę się a więc nie mam czasu różnego rodzaju skomplikowane diety;/
Bardzo proszę o jakąś dietę najlepiej jak najtańszą (trochę ćwiczę: pompki codziennie, brzuszki, hantle, w porze letniej rower)
Bardzo proszę o pomoc!!!;/
Jedno z najważniejszych rzeczy jest zmniejszenie kalorii, kolejna istotna sprawą jest spożywanie posiłków o jednakowych porach. Również musisz zwracać u wagę by podwieczorek oraz kolacja nie zawierały tłuszczy ani węglowodanów.
Przede wszystkim musisz się zorientować, co to są węglowodany proste i złożone, tych pierwszych unikaj jak ognia, są to miedzy innymi wszystkiego typu słodycze, białe pieczywo, biały ryż, słodkie napoje, cukier… itd. A te drugie to pieczywo razowe, płatki owsiane, brązowy ryż… itd. Wszystkie wartości można odnaleźć w Indeksie glikemicznym (IG), czym niższy tym lepszy.
W skrócie, zastąp napoje słodkie-woda mineralna, słodycze-owocami, zamiast bulki białej zjedz razowa z nasionami, będziesz bardziej syty i dłużej nie będziesz odczuwał głodu.
Napisz co jesz na co dzień, to postaramy CI napisać co masz wyrzucić a co pozostawić. Jeśli dołączysz ćwiczenia aerobowe powyżej 25min, zobaczysz jak waga będzie spadać.
Napisano Ponad rok temu
Jedno z najważniejszych rzeczy jest zmniejszenie kalorii, kolejna istotna sprawą jest spożywanie posiłków o jednakowych porach. Również musisz zwracać u wagę by podwieczorek oraz kolacja nie zawierały tłuszczy ani węglowodanów.
Przede wszystkim musisz się zorientować, co to są węglowodany proste i złożone, tych pierwszych unikaj jak ognia, są to miedzy innymi wszystkiego typu słodycze, białe pieczywo, biały ryż, słodkie napoje, cukier… itd. A te drugie to pieczywo razowe, płatki owsiane, brązowy ryż… itd. Wszystkie wartości można odnaleźć w Indeksie glikemicznym (IG), czym niższy tym lepszy.
W skrócie, zastąp napoje słodkie-woda mineralna, słodycze-owocami, zamiast bulki białej zjedz razowa z nasionami, będziesz bardziej syty i dłużej nie będziesz odczuwał głodu.
Napisz co jesz na co dzień, to postaramy CI napisać co masz wyrzucić a co pozostawić. Jeśli dołączysz ćwiczenia aerobowe powyżej 25min, zobaczysz jak waga będzie spadać.
Więc na co dzień jem hmm..
Śniadanie (zależy co chce zjeść): masła nie jem, jakaś kanapka z mięsem, pasztetem, parówki z serem żółtym gołdą na ciepło, jogurt/serek
W szkole to zależy kupuję gumy orbit "bez cukru" czasami jakieś chipsy (ale już nie będę jadł);p czasami trafiał się baton jakiś (dopiero skończyły mi się ferie)
Obiad: Przeważnie to co mama zrobi... schabowy z ziemniakami, jakieś żeberka w sosie, kotlety mielone no i to co się je zazwyczaj na obiad.. do tego jakaś surówka..
Kolacja: Zależy od tego na co mam ochotę... teraz jak zacząłem mniej jeść to wiadomo nie będę opychał się nie wiadomo czym...
piję dużo herbaty zwykłej nie słodzę jest to tuczące??
Wcześniej też jadłem jakieś cukierki... teraz staram się nie jeść chociaż ale jak leżą to korci ;p ale to rzadko;)
Napisano Ponad rok temu
Kawałek na ten tydzień:
Napisano Ponad rok temu
da rade to w domu ćwiczyć??
Napisano Ponad rok temu
Jogurt/serek, zostaw, na początek dnia musi być. Jogurt najlepiej naturalny, sam sobie wrzuć owoce gdyby był niesmaczny, co do serka, zobacz zawsze pisze na odwrocie ile węglowodanów białka i tłuszczy, musisz sam nauczyć się co jeść a czego nie.
"jakaś kanapka z mięsem”, zamień na pieczywo razowe, do tego szynka z piersi kurczaka, plasterek pomidora.
Obiat, poproś mamę żeby Ci zrobiła piersi z kurczaka może być w panierce, smakuje jak schabowy i tak samo się go przyrządza. Mało Zimniaków, najlepiej gdybyś woził podwójna porcje sałatek zamiast ziemniaków. Ogranicz sosy, omijaj wieprzowinie i wołowinę.
Podwieczorek: twaróg chudy z jajkiem, możesz sobie zrobić z tego pastę, do samku posolić.
Na kolacje najlepiej gotowaną pierś z kurczaka albo tuńczyka z puszki oczywiście w sosie własnym z pomidorem.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam i życzę powodzenia
Napisano Ponad rok temu
1. http://forum-kultury...pic/53-aerobik/
2. http://forum-kultury...-tego-korzyści/
Tutaj przykładowe treningi:
1. http://forum-kultury...cise-challenge/
2. http://forum-kultury...00-rep-workout/
Chciałem dodać,żebyś się nie przejmował, iż wykonywane ćwiczenia są prezentowane przez instruktorkę, ponieważ tu niema podziału na ćwiczenia kobiece czy męskie.
Uwierz, Ty też naprawdę się zmęczysz.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu