Duże ciężary - siady, ciągi, ława, inne...
Napisano Ponad rok temu
Albo jestem takim ciezarowym leszczem albo to tabelka dla terminatorow
Napisano Ponad rok temu
to pierwsze.8O
Albo jestem takim ciezarowym leszczem albo to tabelka dla terminatorow
albo trzecia opcja, wagi w funtach
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Rok temu przy wadze 86kg udało mi się wycisnąć nad głowę 84kg (biorąc sztangę z ziemi). Teraz ważę 90kg i nadal nie mogę wycisnąć więcej niż 84kg.z ciekawosci, bierze ktos x2 mase ciala na siad/martwy, x1.5 na lawce i x1 stojac?
bo sobie pomyslalem, ze fajnie byloby dojsc do takiego poziomu i sie zastanawiam, ile by mi to zajelo
Co do innych osiągów to raczej średnio:
ławka 112kg
przysiadsiad 3x126kg - przysiady robię dopiero od kilku miesięcy i ćwiczę sam, więc boję się sprawdzić max. ciężar na jedno powtórzenie (pocieszam się, że przysiad na jednej nodze zrobię z 40kg )
martwy 3x153kg - więcej już mi nie wejdzie na sztangę, a i z utrzymniem większego ciężaru w rękach pewnie byłby problem
Co do celów to właśnie 2xbw na siad i martwy, 1,5 na ławkę i 1 na wyciskanie na głowę, ale to mi pewnie zajmnie jeszcze kilka lat. No i chciałbym wreszcie zrobić muscleupa na drążku.
Napisano Ponad rok temu
Jakiś czas temu kumpel pokazał mi, jak to nazwał "ruska siła"
Rwanie sztangi, następnie kładziemy na barkach, przysiad, wyciskanie zza pleców, sztanga na ziemię i to jest jedno powtórzenie.
Jak dla mnie super, przy kondycji.
Ciekaw jestem Waszych opinii
rtx
Napisano Ponad rok temu
typowy kompleks. chciaz ja bym wolal cos w styluW temacie:
Jakiś czas temu kumpel pokazał mi, jak to nazwał "ruska siła"
Rwanie sztangi, następnie kładziemy na barkach, przysiad, wyciskanie zza pleców, sztanga na ziemię i to jest jedno powtórzenie.
Jak dla mnie super, przy kondycji.
Ciekaw jestem Waszych opinii
rtx
martwy, zarzut z nad kolan, siad przedni, wyciskanie, siad tylni, wyciskanie zza glowy, dzien dobry :twisted:
oczywiscie nie dalbym rady tego zrobic :wink:
poza tym, kompleksy nie pasuja do tematu "duze ciezary".
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Konkrety - od dłuższego czasu odpuściłem standardową siłownię celem zwiększenia treningów SW. Na więcej niestety brak czasu.
Wykonuję dodatkowo treningi "siłowo-wytrzymałościowe" w domu - przy użyciu sztangielek i marnych 40 kg obciążenia. Problem w tym, że chciałbym rozpocząc jakiś nowy plan, a nie mam żadnej "weny twórczej" :wink: Sporo rzeczy już przerobiłem i brak mi nowych rozwiązań. Może ktoś z Was miałby jakiś ciekawy pomysł? Coś ciekawego, nienużącego, wszechstronnego i męczącego?
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Tylko czy mój "sprzęt" treningowy będzie wystarczający do tej metody?
PZDR
Napisano Ponad rok temu
nie. poncho chyba nie doczytal twojego posta.Chętnie, z góry dzięki :wink:
Tylko czy mój "sprzęt" treningowy będzie wystarczający do tej metody?
PZDR
Napisano Ponad rok temu
PZDR
Napisano Ponad rok temu
ja cie moge co najwyzej do strony [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] odeslac. cos w stylu infinite intensity, potrzebujesz tylko sztangielek.A może Ty novo mógłbyś cos zaproponowac? Jakies niekonwencjonalne i mega skuteczne pomysły?:wink:
PZDR
sam teraz robie 5/3/1 ale to jest 100% na sile i potrzebne duze ciezary.
Napisano Ponad rok temu
Jeśli jednak ktos ma jakis swoj trening na domowe warunki i skromne wyposażenie to niech sie wypowie :wink:
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Swoje treningi wytrzymałościowe też opieram głównie na tym, co znalazłem u Rossa. Magiczna 50, 100 burpee challenge, interwały Tabaty. Do tego ABS II i jego modyfikacje (na wyższych poziomach naprawdę trzeba się napocić), treningi improwizowane (nigdy się nie nudzą ), no i oczywiście sprinty z krótkimi odpoczynkami (chociaż teraz pogoda może być przeszkodą).
Aha, no i jeszcze [link widoczny dla zalogowanych Użytkowników].
Napisano Ponad rok temu
PZDR
Napisano Ponad rok temu
Rossa już przerabiałem, ale chyba faktycznie wrócę do starych metod.
Jeśli jednak ktos ma jakis swoj trening na domowe warunki i skromne wyposażenie to niech sie wypowie :wink:
PZDR
ja mam tylko 2 sztangielki po 23 kg max na kazdej. robie rwania, podrzuty, zarzuty, przysiady, wyciskanie na barki.
raz w tygodniu chodze na nromalna silke i daje na mozliwie najwiekszych ciezarach a drugi raz sztangielkami jako lzejszy trening
jesli chcesz mozesz do tego wszystkiego dorzucic pompki na jednej rece i podciagania na jednej rece.
z pustego i salomon nie naleje ale mozesz sprobowac treningu eksplozywnego. sile eksplozywna trenuje sie na 50% CM. zamiast przysiadow robic wyskoki, wszystkie rwania i podrzuty robic jak najdynamiczniej. takimi 20 kg sztabngielkami mozna calkiem niezle dotrenowac miesnie.
Itosu
PS. sugerowalbym raz w tygodniu wybrac sie na jakas silke z duza iloscia zlomu a w pozostale dni meczyc sztangielkami
Napisano Ponad rok temu
Sam się teraz zastanawiam czy nie wprowadzic krotkiej, intensywnej siłowni bezpośrednio po treningu tajskiego... Ktoś już próbował cwiczyc w ten sposób? Jak wrażenia? Z jednej strony ciężko robic porządną siłówkę po wyczerpującym treningu SW... no ale jak nie ma wyjścia...
PZDR