..hmm-mam wystepowac w roli eksperta..no coz moge napisac tylko to co widzialem..
-mysle ,ze tegoroczny turniej hamburski byl bardzo dobrze zorganizowany
-czy zmiany zostaly wprowadzone dla potrzeb telewizji -tego nie wiem -ale jesli moge napisac o swoich odczuciach -to telewizja jest potrzebna -akcje brazylijczyka Canto,Krawczyka czy koreanczyka Kwong-Sun Yoo waro byloby zobaczyc na Repley-albo sposob prowadzenia walki (uspienie przecienika ) przez Wlocha Meloni..
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
-co do reszty..
fakt zwiekszono pole walki poprzez likwidacje pasa ochronnego -czerwone maty-tu nie bylo jeszcze jednoznacznosci wsrod sedziow -jedni karali wyjscie za pole walki inni nie
-ciekawe i przyjazne kibicom byly tablice walk-warto zaszczepic to na innych imprezach
-kary za pasywnosc -ja widzialem ,ze byly i moge tylko podac przyklady
-walka o trzecie miejsce -Wojnarowicz-Eitel-rostrzygnieta wlasnie na kary za pasywnosc-Eitel ukarany 2 razy ,Wojnarowicz raz
-final jategorii open-Muneta-Mikhaylin-zwyciestwo w Golden Score japonczyka wlasnie przez kare (tu wielka szkoda-sedziowie mogli to zostawic.. )
-z drugiej strony jesli ktos madrze walczy -jak wg mnie Wloch Meloni to kary nie zarobi
-parter-widze ,ze wzbudzil wiele emocji,ale przeciez tendencja w parterze juz jakis czas trwa-czyl ze parter zyskuje na znaczeniu-ale parter dynamiczny-tzn jesli zawodnik cos robi-a nie jaka jest sytulacja patowa-wtedy jest natychmiast komenda mate-przyklad walka o braz - niemca Tölzera z kubanczykiem Brysonem-gdzie wlasnie po rzucie niemiec nieustepliwie i czynnie walczyl o "trzymanie " i zakonczyl walke sukcesem i nikt mu nie przerywal..
zakoncze moze troche prowokujaco-bo tak naprawde to chyba nie ma sie czym podnicecac jakie to przepisy obowiazuja -ci judocy Polski,ktorzy prezentuja POZIOM swiatowy dadza sobie rade..a ilu takich mamy ?
Parter wraca do łask i inne zmiany w sędziowaniu
Rozpoczęty przez , Ponad rok temu
21 odpowiedzi w tym temacie
Napisano Ponad rok temu
Re: Parter wraca do łask i inne zmiany w sędziowaniu
zasięgnałem informacji - podczas PŚ w Wawie zalecenia były takie, zeby shido za pasywnosc dawać tylko w ostateczności i to tylko w okreslonych sytuacjach - z tego co zrozumiałem, testowano w ten sposób, jakby wygladały walki wogóle bez tych kar.
dlatego mogłem przeoczyc, jesli w sobotnich finałach któraś z zawodniczek została za to ukarana.
dlatego mogłem przeoczyc, jesli w sobotnich finałach któraś z zawodniczek została za to ukarana.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 0
0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Otto World Cup Hamburg
- Ponad rok temu
-
Tsuri Goshi a Koshi Guruma
- Ponad rok temu
-
.."pogoda dla judokow"..
- Ponad rok temu