Polska to kure...sko zacofany kraj
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Zle sie wyraziłem chodziło mi o ludzką zawiść... Na każdym kroku ktoś podkłada nam kłody pod nogi utrudnia nam wszystko...Nie każdą przeszkode da sie ominąć Najwieksze sukcesy można osiągnąć własnie przez komfort psychiczny
I właśnie SW to zabawa dla wytrwałych z mocną psychiką :wink: do treningu wiele nie potrzeba wiec nie wiem o co chodzi to że jakiś tam polityk sobie kradnie to jak jestem na sali i ćwiczę... no w tym momencie to polityka jakoś mnie nie interesuje... nie wiem co Ci polityka przeszkadza w osiągani coraz więcej
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Najpierw mieszkalem w UK (nie polecam),
ostatnio w Berlinie a teraz jade do Hiszpanii.
Jak przyjezdzam odwiedzic rodzine to wydaje mi sie,
ze w Polsce z roku na rok jest gorzej i nie wiem jak
ludzie moga tu mieszkac. Jestesmy oklamywani,
mamy ceny europejskie a zarobki afrykanskie.
Pracodawca mowi ci ze nic nie umiesz i masz dziekowac
Bogu ze dostajesz 2 tys zlotych.
To nie jest prowokacja lecz calkowicie subiektywne odczucie.
Każdy ma prawo mieszkac tam gdzie chce i ja to szanuje.
Ale naprawde nie ma sensu siedziec w Polsce.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
ale może jestem w błędzieMusiałem to napisac bo nawet na tym forum siedzą takie osoby za które jest mi wstyd...Pozdrawiam Artura Krakowiaka jako jeden z niewielu na tym forum pisze prawde
poza tym dobrze wyżej napisane - dzisiaj święto narodowe, ale mogę być pewnym że tego typu bzdury o braku perspektyw, że wszystko co najgorsze to w Polsce, piszą i wygadują osoby z "pokolenia MTV", które pewnie nawet nie wiedzą o jaka niepodległość chodzi albo kim był Piłsudski...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i co? mówisz jej, że ci źle w tym kraju?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Jak powiedzial J. Piłsudski: "Naród wspaniały, tylko ludzie chuje". :wink:
Poważnie tylko z takimi miałeś okazję się zetknąć?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Oczywiscie, ze nie! Mam tu wielu przyjaciol, bliskich ludzi, urodzilem sie polakiem i polakiem pozostane... natomiast, coz, sa ludzie i taborety, WSZEDZIE! duzo nietolerancji, kompleksow, ksenofobii...
Przez jakis czas mieszkalem w Szkocji, u tych ludzi tego nie widac... sa jakby otwarci, bardziej beztroscy (sa tez oczywiscie ciemne strony, przestepczosc, nastolatki).
Zylo sie jakby, lepiej, i pewnie gdyby nie rodzina i bliscy nie wrocilbym juz do Polski.
To moje odczucia, tak na powaznie.
pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
skorpiob, rozumiem, ze teraz na jezyku polskim poznales zagadnienie "pracy u podstaw", ale jak sobie wyobrazasz jej "prowadzenie powoli" w Polsce? Pozdrawiam.
Dla Twojej wiadomosci nie mam juz jezyka polskiego wiec Twoja ironia nie powiodla sie :wink: jak sobie wyobrazam ? chocby nie pieprzeniem jak jest zle, tylko jak sie nie podoba to samemu organizowac cos lepiej.Ewentualnie wspierac takich ludzi ktorzy to robia lepiej .Jak nie to wyjazd z Polski nikt tesknic nie bedzie....
Napisano Ponad rok temu
- Polska to nie jest kraj o największej przestępczości w Europie i nawet daleko mu do przewodnictwa
- Pojęcie kibiców zamykasz do piłki nożnej, a to jest conajmniej niesprawiedliwe do wszystkich innych dyscyplin. Pozatym nawet w Europie są kraje, gdzie kibice piłki są bardziej bezkarni.
- o jakim zacofaniu ty mówisz? Jest moze pare dziedzin gdzie odstajemy, ale całościowo rzecz ujmując to dawno dogoniliśmy europe zachodnią.
- twierdząc że by coś osiągnąć trzeba kraść ( jesli chodzi o sporty walk) obrażasz wielu zawodników i trenerów.
- denerwujące jest również to, że swoje zdanie próbujesz uwiarygodnić nazwiskiem Artura Krakowiaka. Artur nie nazywa tiu wszystkich złodziejami a wręcz odwrotnie. Konkretnie kieruje zarzuty wobec osoby nie generalizując. Podaje konkretne przykłady. Artur próbuje coś robić. A najważniejsze Artur nadal wierzy w siebie i swoich zawodników. Jest kontrowersyjną osobą, jego wypowiedzi mogą czasami śmieszyć lub denerwować, ale generalnie cooś robi.
A ty? Na czym opierasz swoją opinie?
Narzekanie to jest główna wada naszego narodu( ale nie tylko naszego). Nawet jak odzie nieźle to nie powiemy tego. Zresztą często sam się na tym łapie.
Takie opinie jak twoje powodują, tylko że:
- zawodnicy nie chcą ćwiczyć bo nie warto
- sponsorzy nie chcą sponsorować bo sport to sami złodzieje
- trenerzy są zniechęcni.
JA chcę pogratulować wszystkim trenerom za pracę i nie ważne czy to WAKO, IFMA czy ISKA. Dziękuje wszytskim tym którzy spierają sporty walki ( sponsorom, uczelniom, samorządom, moinistrestwu. Największe podziękowania dla kiboców, którzy w sportach walki są głównym motorem rozwoju. Byłem na kilku imprezach w ostatnim czasie. Miały różny poziom, ale wszędzie kibice tworzą wyjątkowy obraz. Bez tego walki naszych zawodników byłyby bez duszy. I nawiązując do wczorajszego święta to jestem dumny że żyje w takim kraju, który po wielkich upadkach umiał podnosić się z gruzów. I przypominam, że upadki były z powodu warchołów, którzy negowali wszystko. Liberum veto było nadużywane wtedy gdy ktoś chciał coś robić. W sobotę wybieram się na ANGELS OF FIRE bo wiem że warto. Chcę usułyszeć mazurka dąbrowskiego gdy będzie walcczył Petertil i Sławiński. Chce byc dumny gdy wygrają. Dlatego warto być Polakiem. Pozdrawiam
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Wielka Gala Boksu Zawodowego – Katowice 29.11.2008
- Ponad rok temu
-
Gołota vs Austin
- Ponad rok temu
-
Walka Gołoty - TERAZ NA POLSACIE !
- Ponad rok temu
-
Aikido zdecydowanie najskuteczniejszy styl walki
- Ponad rok temu
-
6 grudnia - K1 final
- Ponad rok temu
-
Urazowość w boksie
- Ponad rok temu
-
Kraje o najwyższym poziomie Tajskiego Boksu ?
- Ponad rok temu
-
pomoc w wyborze ;(
- Ponad rok temu
-
Krakowskie Sparingi Biofuturo - MT,K 1,Boks,MMA
- Ponad rok temu
-
Najlepsze kluby Muay Thai na świecie
- Ponad rok temu