głodówka
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Stosowałem juz rózne diety. Trenuje bardzo dużo. Tak chodzi mi o zawody. Musze zrzucic 10 kg. Jeżeli nie bede 3 dni jadał to ile moge schudnać? Po tych trzech dniach planuje sobie ustalić jakie posiłki jem i ile. Chodzi mi o takie przeczyszczenie. Wiecej niż 3 dni nie wytrzymam pewnie bez jedzenia i dlatego pytam ile moge zrzucic przez te 3 dni?
Pewnie koło 4-4,5 kilo przy ograniczeniu wszelkich napojów, po zakończeniu głodówki wróci ci ~2-3 kg, głównie woda, ale również rozregulowany metabolizm i będziesz miał duży problem z unormowaniem go.
Imho nie dasz rady zrzucić 10 kg w miesiąc przy zachowaniu jako takiej formy, 4-6 kg to rozumiem, ale 10 ?
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napewno pomoże
Napisano Ponad rok temu
No ok to jak 6 kilo zrzucic?
Patrz post Maveric988-a.
Przepraszam za post pod postem, ale musze coś dodać. PO tej głodówce chce jeść tylko np. rano 2 WASY ( te pieczywo kruche ), na obiad JEDNĄ KROMKE WASY na kolacje tez JEDNĄ. To po takim jedzeniu wrociłaby mi to 3-4 kilo? a wode pije cały czas w tej glodowce, wiec co am sie unormowac..?
Znaczy po głodówce chcesz robić kolejną tylko delikatnie mniejszą ?
A unormować ma się metabolizm, organizm przy głodówce przejdzie w "tryb awaryjny", metabolizm zwolni i będzie odkładał tłuszcz by przetrwać kolejną głodówkę.
Jedna "kromka" wasy ma 45 kcal, 4 kromki to 180 kcal (prawie czystych węglowodanów, bez białek zwierzęcych i tłuszczy) na dzień ...
Ważysz pewnie z 65kg, używając najprostszego wzoru na podstawowe dzienne zapotrzebowanie kaloryczne otrzymujemy:
24*65kg = 1560kcal
Chcesz szamać:
1560/180 = 8,66 razy mniej niż potrzebujesz by utrzymać aktualną wagę/funkcje życiowe i to zakładając nic nie robienie w tym czasie ...
Wylądujesz w szpitalu po maks tygodniu.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
i jak jesteś na treningu to nie skupiaj sie na technice itd tylko na Wysiłku żeby jak najwiecej złużyć energi, acha i najlepiej jak jesz coś przed treningiem to najlepiej godzine przed , jeżeli zostanie Ci mniej czasu to nie jedz, dopiero po.
Wiem że cieżko Ci bedzie z czasem ale coś za coś.
używalem też do tego pasa neoprenowego i mi pomógł.
Pamietaj żeby jeść o tych samych godzinach codziennie.Śniadanie może być bardziej syte niż inne posiłki bo potrzebujesz siły.
Jak kupujesz zieloną herbatke to najlepiej czysta a nie jakąś smakową.
Pozdro i życze wytrwałości
Napisano Ponad rok temu
Według mnie to bardzo nierozsądne w ciągu jednego miesiąca próbować zejść na wadze 10 kg w dół. Odbije się to na Twojej formie na 100%.
Rozumiem oczywiście popularne "zbijanie" tych 2-5 kg celem zakwalifikowania się do ustalonej wcześniej kategorii.
Ale nie aż tyle i nie w tak krótkim okresie. Skoro w normalnych warunkach ważysz XX kg i dobrze się z tym czujesz to jest to waga jaką "upodobał" sobie Twój organizm. W takim "stanie" pracuje on najlepiej.
Co innego jeśli masz problemy z nadwagą - ale wówczas nie chodzi o zbijanie wagi do zawodów i na pewno w grę nie wchodzi redukcja 10kg/na miesiąc.
Przemyśl sprawę i ewentualnie daj pełniejsze info o sobie
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Stronka / PDF z ilustracjami cwiczen
- Ponad rok temu