biceps i triceps/
Napisano Ponad rok temu
kiedy jest lepszy przyrost?
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
najlepiej cwicz osobno przykladowo triceps z klatka , biceps z plecami, w ten sposob cwiczenia na na te partie ciala beda mialy wiecej wspolnych miesni pracujacych.
Teraz polecam jak DXA oddzielnie bieceps i triceps z tym,że raczej nie triceps z klatką bo przy wyciskaniu triceps się już zmęczy.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak sie zastanawiam, jak mierzycie? mowicie tu tylko o wadze, czy o rozmiarze tez? bo przeciez taki biceps, dajmy na to zaczynajac mozna miec 35cm, konczac 45. 10cm. w to wliczony triceps. i co, 1cm na miesiac w obwodzie to duzo?Ja ćwiczę razem i rośnie jedno i drugie.
Napisano Ponad rok temu
Teraz polecam jak DXA oddzielnie bieceps i triceps z tym,że raczej nie triceps z klatką bo przy wyciskaniu triceps się już zmęczy.
Takie jest zalozenie zeby triceps juz sie zmeczyl przy seriach na klatke, jak si emeczy znaczy ze pracuje wiec po zrobieniu klatki trza go tylko dobic
Napisano Ponad rok temu
Ja z kolei najbardziej lubię treningi typu FBW, gdzie siłą rzeczy trenuję całe ramiona tego samego dnia :wink: Na brak efektów również nigdy nie narzekałem.
Jednym zdaniem trzeba sprawdzić doświadczalnie metodą prób i błedów, który rodzaj treningu najbardziej nam odpowiada i przynosi najlepsze efekty.
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
trzeba sprawdzić doświadczalnie metodą prób i błedów, który rodzaj treningu najbardziej nam odpowiada i przynosi najlepsze efekty.
Święte słowa. (co nie znaczy,że nie można sie wymienić doświadczeniami:-) )
Napisano Ponad rok temu
Są niestety przypadki, że trzeba się samemu pobawić w królika doświadczalnego. W innym wypadku byłoby zbyt prosto
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
tak sie zastanawiam, jak mierzycie? mowicie tu tylko o wadze, czy o rozmiarze tez? bo przeciez taki biceps, dajmy na to zaczynajac mozna miec 35cm, konczac 45. 10cm. w to wliczony triceps. i co, 1cm na miesiac w obwodzie to duzo?
Od cholery, chyba że mówimy o początkach to nawet i 2-3cm potrafią skoczyć.
Zastanów sie, w ten sposób po roku mógłbyś iść na mistrzostwa polski HW w kulturystyce (prawie 50cm w kablu to już sporo) ...
Ja ćwiczę FBW, bic z tricem w super-serii.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
ja nie wiem, jedynym cwiczeniem na bica dla mnie to podciaganie podchwytem :wink:tak sie zastanawiam, jak mierzycie? mowicie tu tylko o wadze, czy o rozmiarze tez? bo przeciez taki biceps, dajmy na to zaczynajac mozna miec 35cm, konczac 45. 10cm. w to wliczony triceps. i co, 1cm na miesiac w obwodzie to duzo?
Od cholery, chyba że mówimy o początkach to nawet i 2-3cm potrafią skoczyć.
Zastanów sie, w ten sposób po roku mógłbyś iść na mistrzostwa polski HW w kulturystyce (prawie 50cm w kablu to już sporo) ...
Ja ćwiczę FBW, bic z tricem w super-serii.
Gubrin
Napisano Ponad rok temu
tak sie zastanawiam, jak mierzycie? mowicie tu tylko o wadze, czy o rozmiarze tez? bo przeciez taki biceps, dajmy na to zaczynajac mozna miec 35cm, konczac 45. 10cm. w to wliczony triceps. i co, 1cm na miesiac w obwodzie to duzo?Ja ćwiczę razem i rośnie jedno i drugie.
Mierząc i porównując wizualnie co pół roku da radę zauważyć zmianę. No i rośnie też siła - co dla mnie najważniejsze. A nie trudno mi policzyć, że większym ciężarem zaczynam machać.
Pewnie jak z 2 lata jeszcze pochodzę na siłownię to już wiele rosnąć nie będzie, ale nawet takiej potrzeby nie mam na szczęście.
Napisano Ponad rok temu
pzdr
Napisano Ponad rok temu
pompki na poreczach (triceps), podciagania podchwytem (biceps)a wlasnie jakie cwiczenia wlaczyc na ramiona szcegolnie do FBW??
pzdr
Napisano Ponad rok temu
dodam generalnie od siebie ze po zrobieniu treningu nie mam sił na robienie tricka czy bicka dodatkowo.
Napisano Ponad rok temu
Generalnie trzeba dobierac program pod siebie (nie ma zlotego srodka). Tak samo z cwiczeniami, jeden bedzie mial lepsze wyniki po modlitewniku a drugi po podciaganius sie.
To, ze ktos pisze, ze cwiczyl biceps i triceps na jednym treningu i nic moze wynikac z wielu rzeczy np. predyspozycji tgreningowych, zlego wykonywania cwiczen, zlego doboru cwiczen, braku regeneracji, niewlasciwego odzywiania itp...
Napisano Ponad rok temu
Ja robiłem zawsze na początku triceps a nie biceps,stąd może ten "zastój"? (chociaż mi sie zdawało,że lepiej zaczynać od większych grup mięśniowych,myliłem się? )
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 2
0 użytkowników, 2 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Rower treningowy - wybór
- Ponad rok temu
-
waga mierząca bf??
- Ponad rok temu
-
podgrążone oczy