Jakie polecacie środki na regenerację stawów?
Napisano Ponad rok temu
co tej chrzastki to własciwie nie wiadomo co jest przyczyną czego z kolanami mam problem już od dłuzszego czasu ale więzadła naciągnietego nikt nie podejrzewał (to teraz swiezo po urazie) a uszkodzoną chrząstkę tak(pierwszy lekarz tez to podejrzewał własnie ) wysłał mnie na rehabilitacje, nagrzewanie i magnetyczne nie zlecając żadnych badań.. dopiero USG (prywatnie) wykazało problem z więzadłem.
narazie zaopatrze sie tez w oleje (juz mam z pestek dyni) jeszcze z wiesiołka i z kiełków pszenicy (vit E) podobno mają wazny udział w poprawie działania chrzastki.
Wiem ze oficjalnie się nie regeneruje ale najpierw boli, potem się bierze leki, cwiczenia i przestaje, można biegac ćwiczyć, co z tego ze nazywają tego że się cos tam "uzupełnia" zamiast "regeneruje" wazne że działa i coś da się z tym zrobić, tylko czasu trzeba i wytrwałosci. Zaczne tez chodzic raz w tygodniu na basen.
Napisano Ponad rok temu
Chrząstka nie jest unerwiona więc nie boli dpóki nie jest już naprawdę źle...
A z tymi olejami to ciekawe - można spytać skąd to masz (znaczy tą informację) ?
Bo jeżeli tak to od dziś piję tlko olej:D
Napisano Ponad rok temu
Co do tych olei to hasło w google "regeneracja chrzastki stawowej" rózne artukuly medyczne wyszły z serii: a czemu to własciwie nie wiadomo, a moze wolne rodniki a moze jakies żelazo., a leczyć to się i tak nie da .. ble ble jak to art. medyczne
i jeden kulturystyczny sensowny, w którym gosc oprócz przygotowania zastrzyków domięśniowych z róznymi dziwnymi mieszankami (co pominę oczywiscie) zaleca te oleje. O tych olejach wiem już wczesniej tylko się troche jeszcze w tym gubie co w którym jest w kazdym razie ten kwas hialuronowy i inne, mam ksiązkę : "Bibila Młodosci" "Biblia Witamin"Earla Mindella on tam opisuje wszytskie związki i o tych olejach tez pisze.Do tego tez imbir, kurkuma, boswella, MSM (własciwie to jest skład animal flexa)
i tez cos ktos mi mowił o chrząstce rekina (tez jem już praie rok) a teraz czekam jeszcze na ten Litozin.
Prawda jest taka ze i tak się nie dowiesz co dziła a co nie wiec mysle ze najlepiej jeśc co się da, napewno cos pomoże.
Napisano Ponad rok temu
Pozdrawiam
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Obwody pod MMA
- Ponad rok temu
-
Masaż
- Ponad rok temu