poczatki..
Napisano Ponad rok temu
aha mam zamiar sobie kupic troche sprzetu i zrobic silownie co byscie mi radzili kupic zeby osaignac taki efekt jak napisalem wyzej?
wiem ze dieta jest bardzo wazna... jak ja ulozyc?
pozdrawiam kamil.
Napisano Ponad rok temu
Musisz po prostu zacząc trening na rzeźbe. Poszukaj informacji o treningu na rzeźbe. Na tym forum jest wiele informacji na ten temat jak również linków do gotowych już treningów. Dodatkowo jeździj na rowerze i pływaj na basenie, a będzie dobrze :wink:Witam wszystkich dopiero zaczynam cwiczyc wiec chcialem sie poradzic..biegalem troche ale przeczytalem na tym forum ze bieganie nie jest za dobre jesli chodzi o sylwetke. wiec moje pytanie jakie cwiczenia wykonywac na poczatek zeby wyrzezbic sie niechce byc "pudzianem" chce miec tylko wysportowana sylwetke:) moja obecna waga to tak 77 kg wzrost 185 cm.
Aha, co do biegania to zdania są podzielone..
hmm tak się tylko mówi na początku że chce się kupic trochę sprzętu. Tak naprawde to drogi interes. Wg mnie lepiej wykupic karnet na siłownie. Raz że masz tam wszelki potrzebny sprzęt a dwa że cwiczysz z ludźmi których możesz się poradzic itp..aha mam zamiar sobie kupic troche sprzetu i zrobic silownie co byscie mi radzili kupic zeby osaignac taki efekt jak napisalem wyzej?
Jak jednak chcesz kupowac to hantle - podstawa :wink:
Dieta najważniejsza :wink: Poszukaj gotowe diety i na ich podstawie ułożysz swoją własną pod siebie. Pamiętaj żeby jeśc częściej a w mniejszych ilościach.wiem ze dieta jest bardzo wazna... jak ja ulozyc?
Napisano Ponad rok temu
silka lepsza od wlasnego sperztu wiem z altopsji ....kupilem sprzet i lezy... wiec idz na silke
Napisano Ponad rok temu
przecież napisał że chce się wyrzeźbic.. osobiście jednak też uważam że najpierw masa później rzeźba :twisted:zaden trening na rzezbe...rob na mase miesniowa
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
jak wyzej ktos napisal chce na rzezbe a nie na mase : :wink: co do diet to na tym forum sa gotowe diety? wpisywalem w wyszukiwarke trening na rzezbe i nie moglem znalesc dlatego zalozylem ten temat a wlasnie co z tym bieganiem wkoncu biegac czy nie bo juz jestem skolowany i nie wiem czy w moim przypadku warto czy nie warto...
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
:roll: to uprawiaj sport.chce miec tylko wysportowana sylwetke:)
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Możesz sprobować kupna sprzętu na allegro (ja mam ławeczke z marbo-sportu i brak jakichkolwiek zastrzeżeń, a w ofercie maja jeszcze drążki, itd.). Jeżeli masz wlasne podworko (domek jedorodzinny), to mozesz postawic sobie "brame" do podciagania.chce kupic sprzet poniewaz mam 30 km do miasta a prawka jeszcze nie mam dopiero zaczynam robic.. zreszta nie mialbym czasu za wiele zeby jezdzic do miasta i postatnowilem kupic wlasny sprzet. chodzi mi to np o laweczke skosna hantle drazek.. takie podstawowoe ktor moze kupic na allegro. wiec prosilbym o rade co wybrac:) aha i zeby to nie bylo bardzo drogie a zeby bylo dobre:)
Dieta przy poprawie definicji to wieksza ilosc bialka (2,2g/kmc) kosztem weglowodanów (max 3-3,5g/kmc), tłuszcz koło 0,5-0,75g/kmc. Trening to ćwiczenia z zakresem powótrzeń min. 12 (robiac 20-30 to do pary z porpawą definicji idzie poprawa wytrzymałości). Bieganie, od stuleci ludzie biegali chcąc zwiększyc wydolnosc organizmu, poprawic sylwetkę, itd. Naprawdę dziwi mnie podejscie twierdzące, że bieganie nijak się ma do spalania tkanki tłuszczowej, a za to dziala katabolicznie na mięsnie. Litości! Zróbcie sobie dietę uwzględniającą Wasz codzienny wysilek fizyczny, dorzućcie antykatabolik w postaci BCAA albo kreatynę i możecie równoczesnie budować suchą masę mięsniową przy jednoczesnej redukcji tkanki tłuszczowej. Jeszcze trochę i wogóle po treningu na siłowni nie ruszycie się z łózka, bo przecież to tez wysilek fizyczny i po obwodach pójdzie.jak wyzej ktos napisal chce na rzezbe a nie na mase : :wink: co do diet to na tym forum sa gotowe diety? wpisywalem w wyszukiwarke trening na rzezbe i nie moglem znalesc dlatego zalozylem ten temat a wlasnie co z tym bieganiem wkoncu biegac czy nie bo juz jestem skolowany i nie wiem czy w moim przypadku warto czy nie warto...
O ile obalanie niektórych mitów jest słuszne, o tyle nadgorliwość gorsza od faszyzmu.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników] czy moze to ? pod wzgledem rzezby
Napisano Ponad rok temu
czy moze to ? pod wzgledem rzezby
co Ty chcesz rzezbic przy takiej masie?
poza tym, odnosnie tych laweczek - spotkalem sie juz z opiniami na ich temat, i uwierz, zadna nie byla pozytywna. Im wiecej takich gadzetow ma lawka, tym jest bardziej zawodna.
Moim zdaniem zakup hantli to podstawa. Dobrze dopasowanymi (pod katem wagi) mozesz cwiczyc wiekszosc partii ciala. Poszukaj w googlach "trening domatora", tam znajdziesz cwiczenia adekwatne do posiadanego sprzetu Jesli nie zalezy Ci na sporej masie miesniowej, to to powinno wystarczyc.
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
[link widoczny dla zalogowanych Użytkowników]
postanowilem przejrzec allegro i znalazlem te oto sprzety ktoa lawke byscie mi proponowali zeby sie wyrzezbic? dodam ze w domu mam wiosla tylko prosilbym o rozsadna oponie a nie wybranie najdrozdzego i ze niby ten najdrorzszys przet ma byc najlepszy. pozdrawiam aha jesli ktos ma jakis innnys przed lepszy niz laweczka to prosze napisac bo chce od wakacji zabrac sie za cialo ( od 25 maja mam wakacje juz )
Napisano Ponad rok temu
Napisano Ponad rok temu
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych
10 następnych tematów
-
Izostar?
- Ponad rok temu
-
Która kreatyna
- Ponad rok temu
-